Εφημερίδα Κοινωνική

Στο Δήμο Αθηναίων θα περάσει το Πεδίο του Άρεως

 Breaking News

Στο Δήμο Αθηναίων θα περάσει το Πεδίο του Άρεως
11 Ιουλίου 2014

Την πρόθεση του να αναλάβει την ευθύνη του Πεδίου του Άρεως εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ανάλογη πρόταση είχε γίνει το 2013 από τον δήμαρχο Γ. Καμίνη στον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και υπενθυμίζεται ότι «η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, δύο φορές την εβδομάδα, προβαίνει σε ευρείας κλίμακας καθαρισμό του Πεδίου του Άρεως, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη και αρμοδιότητα».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρει : «Η κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως έχει επανειλημμένως αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, όσο και στις επίσημες επαφές που έχει πραγματοποιήσει με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, ήδη από τον Ιανουάριο του 2013, έχει προτείνει στον Περιφερειάρχη Αττικής, να αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου τη συντήρηση του σημαντικού αυτού πάρκου για την Αθήνα, αφού όμως εξασφαλιστούν οι ανάλογοι πόροι.

Παρά ταύτα, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, δύο φορές την εβδομάδα, προβαίνει σε ευρείας κλίμακας καθαρισμό του Πεδίου του Άρεως, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη και αρμοδιότητα.

Ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη του Πεδίου του Άρεως και το έχει αποδείξει. Χωρίς περιστροφές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η Περιφέρεια Αττικής και η κυβέρνηση καλούνται να μεταβιβάσουν την ευθύνη του Πεδίου του Άρεως στο Δήμο Αθηναίων, αφού βεβαίως εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι.»

 Συμφωνεί και ο Γ. Σγουρός

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ότι μετά την έκκληση και διαμαρτυρία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για τη δυσμενή εικόνα που παρουσιάζει το Πεδίον του Άρεως, τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει χώρα δύο μεγάλες επιχειρήσεις αποκατάστασης του Πάρκου.

Αφενός, η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε να απομακρύνει παράνομα και περιθωριακά στοιχεία που ευθύνονται για την εγκληματικότητα και την έλλειψη ασφάλειας, αφετέρου, οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ανέλαβαν να καθαρίσουν τον χώρο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να γίνει το αυτονόητο. Έχουμε επαναλάβει ότι η Περιφέρεια δεν διαθέτει από μόνη της τα μέσα για την καθαριότητα του χώρου, ούτε για την απομάκρυνση των παραβατικών στοιχείων. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει μεταβίβαση της αρμοδιότητας στον Δήμο Αθηναίων και αύριο κιόλας θα απευθύνω σχετική επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, ώστε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ