Εφημερίδα Κοινωνική

Σοφία Βούλτεψη “Η Κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο σταδιακής φοροελάφρυνσης”

 Breaking News

Σοφία Βούλτεψη  “Η Κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο σταδιακής φοροελάφρυνσης”
23 Ιουλίου 2014

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σε ραδιοφωνικές εκπομπές αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις τόνισε ότι: «Το μνημόνιο οδεύει προς το τέλος του. Εμείς αυτό το οποίο από την πρώτη στιγμή έχουμε πει και έχουμε κάνει είναι ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα ανέλαβε κάποιες δεσμεύεις έναντι των θεσμικών της εταίρων, αυτές θα τις φέρει εις πέρας εις το ακέραιον. Και αυτό δεν σχετίζεται με αυτό το οποίο λέει η αντιπολίτευση, ότι υπάρχει η λογική του καλού μαθητή. Όπου βέβαια και οι καλοί μαθητές έχουν δαιμονοποιηθεί από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Εξήγησε, ειδικότερα, ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι ν” αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά ζητήματα αφού αυτά δεν σχετίζονται με τα συμφωνηθέντα. «Τα λίγα προαπαιτούμενα για τα οποία συζητούμε τώρα δεν έχουν να κάνουμε τα κοινωνικά θέματα. Δεν συζητάμε ζητήματα που σχετίζονται με περαιτέρω επιβάρυνση του λαού. Το αντίθετο. Αυτό το οποίο συζητάμε είναι να φέρουμε σε πέρας τα συμφωνηθέντα που δεν έχουν να κάνουν με κοινωνικές επιβαρύνσεις, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις κοινωνικές ελαφρύνσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε με την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος η Κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια αφού « παρουσιάζουμε συνεχώς θετικά αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε αυτό για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί -αμέσως μετά τον ανασχηματισμό και στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και σε συνεντεύξεις του- ότι θα υπάρξει σχέδιο σταδιακής φοροελάφρυνσης. Αυτό μπορώ να σας πω. Και να ξέρετε επίσης ότι η κυρία Μέρκελ και όλοι οι εταίροι μας όταν αναφερόμαστε στα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, δεν τα αμφισβητούν πλέον, αντιθέτως συμφωνούν απολύτως με αυτά.»

Η κα Βούλτεψη, όπως ήταν αναμενόμενο ρωτήθηκε για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και απάντησε ότι: «Τα κόμματα και οι βουλευτές των κομμάτων κάνουν προτάσεις, θέτουν προβληματισμούς, ζυμώνονται στο δημόσιο διάλογο. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σκοπό, έχει συγκεκριμένη αποστολή και την φέρνει εις πέρας. Είναι άλλο πράγμα τα κόμματα, τα συνέδριά τους, οι απόψεις των βουλευτών. Και στη Ν.Δ. υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι καταθέτουν ερωτήσεις, προτάσεις κ.λ.π. και θέτουν ζητήματα. Η κυβέρνηση, όμως, που έχει συλλογική εικόνα είναι ενιαία. Κι όταν λέμε ενιαία, εννοούμε ενιαία. Δεν υπάρχει κάποια παρέκκλιση.»

Στην συνέντευξή της, ακόμα, δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί και στο μεγάλο μέτωπο του ασφαλιστικού λέγοντας ότι : «Το ασφαλιστικό είναι μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται, και μάλιστα σε συνθήκες τρομερής κρίσης, προσπάθειες σημαντικές ν” αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ασφαλιστικού, χωρίς να θιγούν οι ασφαλισμένοι και οι ήδη υπάρχουσες συμβάσεις. Προφανώς έχουμε δει πολλές τέτοιες μελέτες, όπως η αναλογιστική μελέτη του ΚΕΠΕ. Γνωρίζουμε ότι τα ασφαλιστικά μας ταμεία είχαν πρόβλημα. Ξέρουμε όλες τις παθογένειες. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος για να μπορούμε να μιλάμε για συντάξεις και για τις επόμενες γενιές.»

Αναφορικά δε με το θέμα που συχνά βάζει η αντιπολίτευση στην ατζέντα, δηλαδή την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, η κα Βούλτεψη παρατήρησε πως : «Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σημαντικό, είναι παράγοντας ενότητας εθνικής. Κι όσο μεγαλύτερη συναίνεση υπάρχει σ’ αυτό το πρόσωπο τόσο το καλύτερο. Από κει και πέρα, επειδή έχουν ακουστεί απόψεις του τύπου, «όποιος κι αν είναι, το Θεό να κατεβάσετε, δεν τον ψηφίζουμε», είναι σαφές ότι χρησιμοποιείται η προεδρική εκλογή για καθαρά μικροκομματικές επιδιώξεις. Πιστεύω -ακούγοντας και τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη- ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι πολλοί βουλευτές, οι οποίοι θα βοηθήσουν να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην πηγαίνουμε συνεχώς σε εκλογές.»

Τέλος, αναφέρθηκε και στον κύκλο αίματος στη Μέση Ανατολή, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη : «Στη Μέση Ανατολή το πρόβλημα έχει αναζωπυρωθεί. Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ειρήνευση στην περιοχή και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Αυτό το οποίο ζητούμε όλοι και το ζητούμε και μέσα από τα διεθνή φόρα και μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τον ΟΗΕ, όπου μετέχουμε, είναι να επικρατήσει η λογική, να σταματήσει αυτό το οποίο συμβαίνει και πραγματικά μας συγκλονίζει, διότι χάνονται ανθρώπινες ζωές και από τις δύο πλευρές. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και από την Ελλάδα στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.»

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ