Εφημερίδα Κοινωνική

Σήκωναν χρήματα από λογαριασμούς νεκρών!

 Breaking News

Σήκωναν χρήματα από λογαριασμούς νεκρών!
22 Ιουλίου 2014

Ένας 26χρονος Αστυφύλακας και 34χρονος Ειδικός Φρουρός, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής συνελήφθησαν από στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλαστογραφία.

Οι δύο μαζί με μια 49χρονη φαίνεται ότι είχαν στήσει κομπίνα, εντοπίζοντας λογαριασμούς ατόμων που είχαν πεθάνει και στη συνέχεια έκαναν ανάληψη τα χρήματα προσκομίζοντας κάθε φορά στην Τράπεζα ψευδή εξουσιοδότηση του δικαιούχου.

Οι δράστες συνελήφθησαν την Παρασκευή την ώρα που έμπαιναν σε τράπεζα να σηκώσουν χρήματα από λογαριασμό. Η 49χρονη συνοδευόμενη από τον 34χρονο Ειδικό Φρουρό (με τον οποίο είναι συγγενείς εξ’ αγχιστείας), μετέβησαν σε πιστωτικό ίδρυμα του Πειραιά, προκειμένου να προβούν σε ανάληψη 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ενός άνδρα, ο οποίος είχε αποβιώσει προ τριετίας.

Μάλιστα, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη, προσκόμισαν ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση – εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας φερόταν να εξουσιοδοτεί την 49χρονη για την ανάληψη του συγκεκριμένου ποσού.

Το γνήσιο – ιδιόχειρο της υπογραφής, στο χαρτί της εξουσιοδότησης, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος Ειδικός Φρουρός. Για το σκοπό αυτό μετέβη την προηγούμενη (17-7-2014) στην Υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο 26χρονος Αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της Υπηρεσίας.

Τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες επτά ασυμπλήρωτες Υπεύθυνες Δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του. Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις κ.α.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ