Εφημερίδα Κοινωνική

Πρόταση – Ανάσα για τις επιχειρήσεις του Πειραιά που επηρεάζονται από τα εργοτάξια ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ

 Breaking News

Πρόταση – Ανάσα  για τις επιχειρήσεις του Πειραιά που επηρεάζονται από τα εργοτάξια ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ
18 Ιουλίου 2014

Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ στην πόλη μας πρότεινε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Κορκίδης στον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στην Θεσσαλονίκη, για την ακρίβεια η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων ξεκίνησε την Τετάρτη. Στο πρόγραμμα που τρέχει αυτήν την περίοδο ο ΟΑΕΔ για την συμπρωτεύουσα δικαιούχοι θεωρούνται επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και βρίσκονται με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ με συνέπεια να έχουν υποστεί και να συνεχίζουν να υφίστανται, λόγω της θέσης τους, αρνητικές επιπτώσεις από την κατασκευή των έργων του ΜΕΤΡΟ.

Ο κ. Κορκίδης, εξήγησε πως το πρόγραμμα που εισηγήθηκε θα αφορά όχι μόνο τα κτίρια που βρίσκονται δίπλα στις εργασίες αλλά και τα γραφεία που έχουν έδρα στους «πιο πάνω ορόφους».

Οι σχετικές αποφάσεις εφόσον οριστικοποιηθούν, θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ