Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Εθνικός δεν είναι επαίτης, απαιτεί τα αυτονόητα

 Breaking News

Ο Εθνικός δεν είναι επαίτης, απαιτεί τα αυτονόητα
29 Ιουλίου 2014

Με αφορμή το θέμα που η εφημερίδα μας «έφερε» στο φως αναφορικά με την έδρα του Εθνικού τόσο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του επερχομένου πρωταθλήματος όσο και για τις προσπάθειες για την τελική λύση με την δημιουργία νέου σταδίου, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αγγελόπουλος με επιστολή του διευκρινίζει : «Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία γηπέδου στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Ο Εθνικός είναι ίσως η πιο αδικημένη ομάδα ,αυτή που ξεσπιτώθηκε από την φυσική της έδρα εν μια νυκτί, αυτή που το ίδιο το κράτος της καταπάτησε ιδιόκτητες εκτάσεις στο Σελεπίτσαρι (και έχει πρωτοδίκως δικαιωθεί), αυτή που χάριν «ιδιωτικοποίησης και ανάπλασης» έφυγε και από το Ελληνικό όπου είχαν επενδυθεί σημαντικά κεφάλαια και τώρα η όλη περιοχή απλά ρημάζει όπως και τα υπόλοιπα ολυμπιακά ακίνητα.

Έχουν υπάρξει διαδοχικές συζητήσεις και συναντήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ στο υψηλότερο επίπεδο. Για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, γυρισμένες πλάτες από την πολιτεία ΔΕΝ έχουμε βρει. Υπάρχει κινητικότητα και ελπίζουμε το όνειρο μας αλλά και το όνειρο των σωματείων του κεντρικού Πειραιά να γίνει πραγματικότητα και οι όποιες δικαιολογίες που δημιουργούν ενστάσεις και καθυστερήσεις να προσπεραστούν. Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα τεθεί στο επόμενο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και ελπίζουμε σε θετική έκβαση .

Να διευκρινίσουμε ότι στην «πρόταση» ΤΑΙΠΕΔ για ένα γήπεδο (προεξάρχοντος για τον Εθνικό) απαντήσαμε αρνητικά. Δεν θέλουμε να ξεσπιτώσουμε άλλες ομάδες, θέλουμε μόνιμη λύση/έδρα για εμάς και το ίδιο –με (ανα)κατασκευή δευτέρου γηπέδου- για τα σωματεία που παίζουν στο κατ’ ευφημισμόν γήπεδο του ΣΕΦ . Η απάντηση/πρόταση μας προς το ΤΑΙΠΕΔ έγινε με αρχιτεκτονική μελέτη (που καλύφθηκε από προσωπικούς πόρους ) ,ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ. Καλούμε ΚΑΙ την ΕΠΣΠ Πειραιά να κινητοποιηθεί ,να συστρατευθεί προς αυτή τη κατεύθυνση.

Για πρώτη φορά και δημόσια παρουσιάζουμε αυτό το οποίο έχουμε προτείνει στο ΤΑΙΠΕΔ από τον Απρίλιο . Την προμελέτη για τη χωροθέτηση του ΣΕΦ. Είναι ενημερωμένα τα πολιτικά κόμματα, ο νυν και ο επερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά, η Κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο Και βέβαια η Περιφέρεια που είναι αρωγός σε όλη αυτή τη προσπάθεια. Για να προλάβουμε καλοθελητές και ο συμπολίτης μας Ολυμπιακός συναινεί στο αίτημα μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε το τελευταίο αθλητικό πνεύμονα του Πειραιά να πάει χαμένος. Δεν πρέπει να αφήσουμε ένα έργο του οποίου η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη να χαθεί λόγο αγκυλώσεων του ΤΑΙΠΕΔ .

Ο Εθνικός όμως δεν είναι επαίτης! Απαιτεί τα αυτονόητα . Και όταν έρθει η στιγμή θα μιλήσουμε για πρόσωπα και καταστάσεις. Τόσο για το θέμα του γηπέδου για την επόμενη αγωνιστική χρονιά (Μοσχάτο) όσο και για τη κατασκευή του νέου γηπέδου .Λίγο υπομονή ακόμα και όχι σενάρια και αφορισμοί γιατί οι φίλοι φαίνονται με πράξεις και όχι με προεκλογικές ατάκες.»

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ