Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα δυσβάσταχτα μέτρα βλέπουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί

 Breaking News

Νέα δυσβάσταχτα μέτρα βλέπουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί
02 Ιουλίου 2014

Για τις «σαρωτικές αλλαγές που προετοιμάζονται στο πλαίσιο των συμφωνιών των μνημονίων στο υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), με την αγαστή συνεργασία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που έχουν στόχο τη δημιουργία νέων οικονομικών δεινών σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου κατώτερων πληρωμάτων.

Υποστηρίζουν, παράλληλα, ότι «το νέο κύμα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης με την τρόικα θα δημιουργήσει δραστική μείωση στις ήδη κατακρεουργημένες συντάξεις των συνταξιούχων αφού από την 1η/1/2015 καθιερώνεται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων».

Αναφορά γίνεται και για τα δεινά των ενεργεία ναυτικών : «Το σχέδιο της κυβέρνησης για υλοποίηση είναι η κατάργηση του ανεξαρτήτου ηλικίας για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και γενικότερα να μπει νομοθετικό φρένο στις πρόωρες συντάξεις.

Αυτό το οποίο θα οδηγήσει σε ριζικές ανατροπές στο θέμα της θεμελίωσης της ηλικιακής συνταξιοδότησης είναι η προτεινόμενη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ