Εφημερίδα Κοινωνική

Η επικίνδυνη συνήθεια που κάνουμε στην παραλία

 Breaking News

Η επικίνδυνη συνήθεια που κάνουμε στην παραλία
03 Ιουλίου 2014

Πολλές φορές, άντρες και γυναίκες μένουν για ώρες φορώντας το βρεγμένο μαγιό (π.χ. καθώς πηγαίνουν σε μια κοντινή ταβέρνα να φάνε) ή κάθονται απλά στην σκιά και το μαγιό δεν στεγνώνει γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μόλυνση στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων, κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες.

Βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο υπό συνθήκες υγρασίας, όπως αυτές που δημιουργεί το νωπό μαγιό. Η ανατομία των ανδρών τους προστατεύει περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουν και αυτοί πρόβλημα κάποιας δερματικής πάθησης. Στις γυναίκες, το όξινο περιβάλλον που δημιουργεί με φυσικό τρόπο ο οργανισμός στην περιοχή του αιδοίου το προστατεύει από την παρουσία βακτηρίων.

Η ευαίσθητη αυτή ισορροπία στο pH της περιοχής (όξινο) μπορεί να διαταραχθεί κατά τις ημέρες της περιόδου ή αν η γυναίκα παίρνει αντισυλληπτικά χάπια ή κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή. Την ίδια στιγμή, η επιπλέον υγρασία στην περιοχή από το νωπό μαγιό ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν πρέπει να μένει κανείς με νωπά εσώρουχα μετά από σωματική άσκηση ή/και εφίδρωση.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ