Εφημερίδα Κοινωνική

«Δωριέας 2014»: Επιτυχής άσκηση ετοιμότητας σε κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο

 Breaking News

«Δωριέας 2014»: Επιτυχής άσκηση ετοιμότητας σε κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο
11 Ιουλίου 2014

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο η άσκηση ετοιμότητας σε κρουαζιερόπλοιο «Δωριέας 2014», παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχου Λ.Σ–ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Η άσκηση «Δωριέας 2014» εκπονήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των υφιστάμενων Σχεδίων Ασφαλείας και Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνεργασία με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, ενώ εκτελέστηκε υπό το συντονισμό του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εκδήλωση περιστατικού πυρκαγιάς σε κρουαζιερόπλοιο, λόγω πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας, με πρόκληση σημαντικού αριθμού τραυματιών, εκκένωση πλοίου, επέμβαση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη και συνδρομή Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας με διασώστες, προκειμένου να παραλάβουν τον Πλοίαρχο από το πλοίο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε επί του Louis Olympia, το οποίο είχε καταπλεύσει στον τουριστικό λιμένα Ρόδου.

Στόχος της άσκησης ήταν η ανάδειξη της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ως αναγκαίο στοιχείο για την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, καθώς διασταυρώνονται διαφορετικά επίπεδα δομών Διοίκησης σε πολλαπλά επίπεδα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ