Εφημερίδα Κοινωνική

Διδασκαλία εξ” αποστάσεως σε όσους μετεγγραφούν

 Breaking News

Διδασκαλία εξ” αποστάσεως σε όσους μετεγγραφούν
25 Ιουλίου 2014

Διδασκαλία και κατ΄ οίκον θα παρέχεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος σε όσους φοιτητές πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας. 

Στη λύση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», προκειμένου να αποσυμορήσει ιδρύματα στα οποία εκτιμάται πως φέτος θα υπάρξει μεγάλο κύμα μετεγγραφών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Την πρόταση της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης για κάποια τμήματα και συγκεκριμένα μαθήματα ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας χθες στη διαρκή επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Μια λύση που θα ήταν πιθανώς εφαρμοστέα από φέτος σε κάποια ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι για ορισμένα από αυτά τα παιδιά να εφαρμοστεί ο θεσμός της εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση που έχουν να κάνουν με την κανονική φοίτηση δεν έχουμε αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει να βρεθεί μια κοινωνικά αποδεκτή λύση που να λαμβάνει υπόψη της και τη διατήρηση της ποιότητας των σπουδών που παρέχεται από το ίδρυμα», είπε από την πλευρά της στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Ελένη Καραμαλέγκου η οποία εκτελεί χρέη κοσμήτορα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ