Εφημερίδα Κοινωνική

Ασφαλιστικό «βιογραφικό» και ένσημα με ένα… κλικ

 Breaking News

Ασφαλιστικό «βιογραφικό» και ένσημα με ένα… κλικ
22 Ιουλίου 2014

 Διπλή παρέμβαση για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, με στόχο να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Τα βήματα :

1. Καθιερώνεται το «ασφαλιστικό βιογραφικό» στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι και τα Ταμεία ανά πάσα στιγμή με ένα απλό «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στους νέους «ψηφιακούς λογαριασμούς ασφάλισης» θα ενσωματωθούν 29 δισ. ημέρες ασφάλισης από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο όλοι οι φορείς ξεκινούν τη διαδικασία για την τροφοδότηση του συστήματος «Ατλας» με τις σχετικές πληροφορίες, ώστε τον Νοέμβριο οι πολίτες να παρακολουθούν την ασφαλιστική τους… πορεία τα τελευταία είκοσι έτη. Το 2015 θα ενσωματωθούν και τα αρχεία των προηγούμενων ετών, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος έκδοσης της σύνταξης.

2. Δημιουργείται Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων. Το εγχείρημα συνδέεται με τις σχεδιαζόμενες ενοποιήσεις των ασφαλιστικών φορέων και πρέπει να επισημανθεί πως μέχρι το τέλος του μήνα θα παραδοθεί στον υπουργό η μελέτη του ΚΕΠΕ. Το νέο Κέντρο θα κάνει «πρεμιέρα» μέσα στον χρόνο και εκεί θα κατευθύνεται το σύνολο των αιτήσεων για σύνταξη. Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου η στελέχωση θα γίνει από υπαλλήλους όλων των ασφαλιστικών Ταμείων. Ουσιαστικά οι υπάλληλοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία (ένσημα ανεξαρτήτως ταμείου ασφάλισης) με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ