Εφημερίδα Κοινωνική

Απολύθηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών για τον βοηθό με την πλαστή άδεια

 Breaking News

Απολύθηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών για τον βοηθό με την πλαστή άδεια
11 Ιουλίου 2014

Το ΣτΕ επικύρωσε και με την βούλα την απόλυση καθηγητή μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος είχε για βοηθό έναν πτυχιούχο της Ιατρικής, ο οποίος όμως δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν ήταν εγγεγραμμένος στον ιατρικό σύλλογο Πάτρας.

Αυτό βέβαια δεν πτόησε τον καθηγητή, ο οποίος τον βάφτισε βοηθό και μάλιστα του ανέθετε να διεξάγει εξετάσεις γονιμότητας, να γράφει συνταγές, να κάνει διαγνώσεις και άλλες εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Μάλιστα ο συγκεκριμένος βοηθός εργαζόταν στα ιατρεία του καθηγητή στην Αθήνα και στην Πάτρα, αλλά και στην πανεπιστημιακή κλινική. Επειδή μάλιστα δεν είχε το δικαίωμα να υπογράφει, έβαζε στις συνταγές τις υπογραφές άλλων γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για την κατάσταση και το ιστορικό των ασθενών.

Η ΕΔΕ έφερε στο φως συνταγές με ψευδείς διαγνώσεις για τις οποίες συνταγογραφούνταν πανάκριβα φάρμακα, όμως ακόμα και τότε ο καθηγητής προσπάθησε να τα… μπαλώσει, λέγοντας ότι ο βοηθός του εκπονούσε διδακτορική διατριβή, ότι ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΣΑΥ, ότι εργαζόταν στο νοσοκομείο ως επιστημονικός συνεργάτης και άλλες παρόμοιες δικαιολογίες.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ