Εφημερίδα Κοινωνική

Ακόμη ένα “χαστούκι” για τις πολύτεκνες οικογένειες

 Breaking News

Ακόμη ένα “χαστούκι” για τις πολύτεκνες οικογένειες
01 Ιουλίου 2014

Σε συνέντευξη της σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με τα προβλήματα των πολυτέκνων, η Γραμματέας Αλληλεγγύης και Εθελοντικών Οργανώσεων του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κα Αν.Μανωλοπούλου ανέφερε: “Κάθε νομοσχέδιο που περιέχει την λέξη «πολύτεκνος» δεν είναι παρά άλλο ένα χαστούκι στις πολύτεκνες οικογένειες που παλεύουν με νύχια και με δόντια να ζήσουν και να σπουδάσουν με αξιοπρέπεια τα – παραπάνω από τέσσερα – παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Κάθε απόφαση όχι μόνο ανοίγει άλλη μια πληγή οδηγώντας τους πολύτεκνους στην εξαθλίωση και στην απελπισία αλλά και αποτρέπει τους νέους από το να προχωρήσουν στην δημιουργία οικογένειας , πόσο μάλλον στην δημιουργία πολύτεκνης οικογένειας.

Οι στατιστικές σαφώς μιλάνε για Ελλάδα χωρίς Έλληνες σε πολύ λίγα χρόνια αλλά το αφτί των κυβερνώντων δεν «ιδρώνει» αλλά μεθοδικά περικόπτουν όσες μικρές ή μεγαλύτερες παροχές είχαν θεσπίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις, όλως των πολιτικο-ιδεολογικών αποχρώσεων με μοναδικό γνώμονα την ,αν όχι επίλυση, βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος .

Άλλο ένα χαστούκι είναι και η νέα μείωση του ποσού εισοδηματικού κριτηρίου για την δωρεάν διανομή τροφίμων που δικαιούνται οι πολύτεκνοι (κι άλλες κοινωνικές ομάδες βάσει οδηγιών της Ε.Ε). Με την νέα αυτή μείωση, 4.000 πολύτεκνες οικογένειες βρίσκονται εκτός δικαιούχων». Και καταλήγει: “Αυτή η ασύλληπτη απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων γεννά πολλά ερωτηματικά καθώς δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος να πιστέψει ότι κάποιο από τα μνημόνια ή κάποια εντολή της τρόικα μπορεί να αναφέρει αυτήν την συγκεκριμένη περικοπή”.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ