Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλα έργα σε Περιστέρι, Κηφισιά και Αγίους Αναργύρους

 Breaking News

Μεγάλα έργα σε Περιστέρι, Κηφισιά και Αγίους Αναργύρους
03 Ιουλίου 2014

Τρία σημαντικά έργα που υλοποιούνται στους Δήμους Περιστερίου, Κηφισιάς και Αγίων Αναργύρων – Καματερού επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μαζί με τους Δημάρχους Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη και Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκο Σαράντη.

Τα έργα αφορούν :

• Την κατασκευή σύγχρονου Κολυμβητηρίου στο Περιστέρι με όλες τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πράσινες παρεμβάσεις και δημιουργία χώρων στάθμευσης, συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατομμύρια Ευρώ, από τα οποία τα 4,1 εκατομμύρια Ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα.

PERISTERI

• Την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην Κηφισιά, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή κατά το παρελθόν. Το έργο περιλαμβάνει 6,5 χιλιόμετρα εσωτερικού δικτύου αγωγών και 9,2 χιλιόμετρα εξωτερικού δικτύου. Το έργο καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 25,2 εκατομμύρια Ευρώ. Το έργο θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2014.

KIFISIA

• Την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στους Αγίους Αναργύρους-Καματερό με όλες τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πράσινες παρεμβάσεις. Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 9,8 εκατομμύρια Ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014.

KAMATERO

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την επίσκεψη στο Κολυμβητήριο τόνισε: «Το θέμα δεν είναι μόνο να εξασφαλίζεις τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, αλλά τα χρήματα αυτά να πιάνουν πραγματικά τόπο και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σύγχρονο Κολυμβητήριο που παραδίδεται σε λίγες ημέρες στους Περιστεριώτες υλοποιήθηκε από το Δήμο μας, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα εάν δεν υπήρχε η οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής».paxatouridis_andreas

 

Επίσης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης κατά την επίσκεψη στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Δήμο μας που θα ενισχύσει σημαντικά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος των Δημοτών μας».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ