Εφημερίδα Κοινωνική

Τρώνε τη «σάρκα» της Ιστορίας μας – ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά

 Breaking News

Τρώνε τη «σάρκα» της Ιστορίας μας – ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά
04 Ιουνίου 2014

17 χρόνια έκρυβαν σε αποθήκη αρχαία πλάκα μεγάλης αξίας από τη Μάνη και προσπάθησαν να την πουλήσουν σε «υποψήφιους» αγοραστές

 Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, έπειτα από καλά συντονισμένη επιχείρηση, με επικεφαλής τον υποδιευθυντή κ. Βαγγέλη Λινάρδο συνέλαβε 2 αρχαιοκάπηλους που είχαν κλέψει πριν 17 χρόνια (Νοέμβρη 1997) από τον κοιμητήριο του Ιερού Ναού της Κίτας Οιτύλου Μάνης μία επιτοίχια πλάκα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά στον τομέα της αρχαιοκαπηλίας. Η ανάγλυφη πλάκα είχε διαστάσεις 30Χ30 εκ. και χρονολογείτο περίπου στο 330 π.Χ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 8 άντρες της αστυνομίας. Ένας εξ’ αυτών είχε κλείσει ραντεβού με τους δράστες, οι οποίοι πείσθηκαν να έρθουν στην Αθήνα για να συναντήσουν τον «υποψήφιο» αγοραστή.

Η επιτοίχια πλάκα βρισκόταν 17 ολόκληρα χρόνια σε μια αποθήκη στη Μεσσηνία και η διαπραγμάτευση για να την «μοσχοπουλήσουν» ήταν σκληρή.

Μάλιστα, ακύρωναν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού για να «τσεκάρουν» την φερεγγυότητα του υποψήφιου αγοραστή ενώ παράλληλα, «βολιδοσκοπούσαν» την περιοχή που θα γινόταν η αγοροπωλησία.

Τελικά, αφού όλα φάνηκαν «καθαρά», κλείστηκε νύχτα το τελικό ραντεβού σε μια γειτονιά των Σεπολίων και εκεί οι δράστες συνελήφθηκαν περικυκλωμένοι από οχήματα και μηχανές της αστυνομίας. Η ανάγλυφη πλάκα παραδόθηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο του Πειραιά, αρχικά για να εκτιμηθεί η αξία της και έπειτα θα παραδοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ