Εφημερίδα Κοινωνική

Τιμητικές διακρίσεις από τον ΟΛΠ

 Breaking News

Τιμητικές διακρίσεις από τον ΟΛΠ
16 Ιουνίου 2014

Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για τα κερδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα του 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε δέκα εταιρίες-χρήστες του λιμένα, δύο προσωπικότητες του χώρου του Πολιτισμού και έναν επαγγελματικό φορέα, οι οποίοι συνέλαβαν πέρυσι στα οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα του ΟΛΠ.

Οι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη, τον Αναπληρωτή Δ/ντα Σύμβουλο κ. Παν. Πετρουλή και τον Γενικό Διευθυντή κ. Σταύρο Χατζάκο στις ακόλουθες εταιρίες:

1. MSC HELLAS SA, για την καθοριστική συμβολή της στις εργασίες του ΣΕΜΠΟ (κ. Θεοδωρίκα Χριστίνα)

2. Αδάμης Shipping Agency SA για τη συμβολή του στις εργασίες ΣΕΜΠΟ (κ. Μεταξάς Σπύρος)

3. Pacific & Atlantic Inc (Ν. Πατέρας), για τη συμβολή της στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες (κ. Ιωαννίδης Ι.)

4. Carnival Corporation, για τη συμβολή της στον τομέα της κρουαζιέρας (ο Αντιπρόεδρος κ. Michel Nestour)

5. Blue Star Ferries, για τη συμβολή της στην Ακτοπλοΐα (κ. Σακέλλης Μιχάλης, κ. Σπύρος Πασχάλης)

6. Hellenic Seaways, για τη συμβολή της στην Ακτοπλοΐα

7. Σκανδιναυικόν Πρακτορείον Εγγύς Ανατολής για τη συμβολή του στο Car Τerminal (κ. Ξυδέας Γ.)

8. HEC Α.Ε. για τη συμβολή της στις περιβαλλοντικές εργασίες (κ. Π. Σταματογιάννης)

9.Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. για τη συμβολή της στις περιβαλλοντικές εργασίες (κ. Ι. Πολυχρονόπουλος).

10. Antipollution A.N.E. για τη συμβολή της στις περιβαλλοντικές εργασίες (κ. Β. Βασιλειάδης).

Στο Διεθνές Επιμελητήριο (ICC) για τη στήριξη του στις Διεθνείς Σχέσεις (κ. Ν. Βερνίκος, κ. Κούτσης Βασίλης) και στους κ.κ. Γιάννη Σμαραγδή, σκηνοθέτη για τη δωρεά του σκηνικού της ταινίας του για τον ευεργέτη Κ. Βαρβάκη και Κώστα Βρεττάκο, ποιητή και σκηνοθέτη, για τη συμβολή του στο έργο του Ιστορικού Αρχείου ΟΛΠ.

Απευθυνόμενος στους τιμηθέντες ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης μεταξύ άλλων τόνισε: “Καθιερώνουμε από φέτος μία ειδική εκδήλωση τιμής προς τους χρήστες των λιμενικών μας υπηρεσιών, με τους οποίους διατηρούμε πολύχρονες σχέσεις, για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των εργασιών μας και στη μεγέθυνση των κερδών μας. Σίγουρα στην πορεία αυτή συμβάλλουν και πολλοί άλλοι, όπως ο μοναδικός operator ΣΕΠ A.E. . Όπως είναι γνωστό, ο υπό ψήφιση νέος κανονισμός της Ε.Ε. για τη λιμενική αγορά προβλέπει μεταξύ άλλων και τη συγκρότηση «Συμβουλίου Χρηστών» σε κάθε λιμενικό Οργανισμό. Εγώ θα πρότεινα με πρωτοβουλία όλων να συγκροτηθεί άμεσα και εντός του 2014 το Συμβούλιο αυτό, ανεξαρτήτως της πορείας ψήφισης του Κανονισμού από το Ευρ. Κοινοβούλιο. Η συγκρότηση του θα αναβαθμίσει τις λειτουργίες του λιμανιού, αφού οι εν δυνάμει πελάτες του θα είναι και Σύμβουλοί του. Η εφαρμογή του Ν. 4150/13, η συγκρότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, η διάκριση Δημόσιας Αρχής και Επιχείρησης και οι 322 μικρές και μεγάλες Συμβάσεις Παραχώρησης του ΟΛΠ Α.Ε. δημιουργούν ένα ευρύτατο πεδίο συνεννόησης για την ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας και της εθνικής οικονομίας”.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ