Εφημερίδα Κοινωνική

Τι πρέπει να πληρώσουμε ως το τέλος της χρονιάς

 Breaking News

Τι πρέπει να πληρώσουμε ως το τέλος της χρονιάς
05 Ιουνίου 2014

Έξι διαφορετικοί φόροι περιμένουν τους φορολογούμενους μέχρι το τέλος του 2014. Από τον επόμενο κιόλας μήνα έρχεται ο φόρος για τα ακίνητα καθώς οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν το νέο φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο.

Ο φόρος εισοδήματος θα σταλεί με την εκκαθάριση των δηλώσεων και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τσουχτερός για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ. Ακολουθεί η εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να αποδώσουν το τέλος επιτηδεύματος το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη και βεβαιώνεται μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος.

ΟΙ φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τον εξοφλήσουν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις – τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου- και εφόσον εξοφληθεί στο σύνολό του ο φόρος έως το τέλος Ιουλίου χορηγείται έκπτωση 1,5%. Και τέλος τα τέλη κυκλοφορίας που θα ξεκινήσουν τα έρχονται από τον Οκτώβριο , με την προθεσμία πληρωμής να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ