Εφημερίδα Κοινωνική

Στο «μουντιάλ» της Microsoft 4 Έλληνες φοιτητές

 Breaking News

Στο «μουντιάλ» της Microsoft 4 Έλληνες φοιτητές
30 Ιουνίου 2014

Βαλίτσες για το Σιάτλ ετοιμάζουν τέσσερις Eλληνες φοιτητές, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 170 συμμετοχές από 76 χώρες και να περάσουν στον τελικό του 12ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft.

Οι Κώστας Ντόκος, Πάνος Καράμπελας, Ιορδάνης Κανθαρίδης και Μάνος Χατζηιωάννου ανέπτυξαν ένα video game που κέρδισε τις εντυπώσεις και πλασαρίστηκε στην τελική 10άδα στην αντίστοιχη κατηγορία του διαγωνισμού, μαζί με άλλες ομάδες από Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Φιλιππίνες, Ρωσία κ.ά.

«Οι Genesis Game Studios είμαστε ένα ελληνικό game development startup και όνειρό μας είναι κάποια στιγμή να γίνουμε εταιρεία στη βιομηχανία του Game Development και να ζήσουμε από αυτό. Γι” αυτό και εργαζόμαστε σκληρά πρωί-βράδυ», λένε οι Eλληνες φοιτητές που έχουν μεγάλη αγωνία για την τελική φάση του διαγωνισμού (29/7-2/8). Ο Κώστας, ο Μάνος και ο Ιορδάνης σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο Πάνος στο ΤΕΙ Πληροφορικής στη Λάρισα. Ασχολούνται επαγγελματικά με την ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και από το πρώτο κιόλας έτος της σχολής έχουν γράψει εφαρμογές για κινητά, ταμπλέτες κ.ά.

Το παιχνίδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Σιάτλ ονομάζεται Dementia: Tales of Blackthorn Manor. Είναι ένα online παιχνίδι ρόλων, και όπως αναφέρεται και στο Έθνος, που παίζεται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι με εξερευνητές, δωμάτια που κρύβουν ιστορίες, θησαυρούς, προδότες και κατάρες.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ