Εφημερίδα Κοινωνική

«Σπάει» στα δύο το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό

 Breaking News

«Σπάει» στα δύο το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό
25 Ιουνίου 2014

Με τα απλά θέματα χωροταξίας να είναι τα μόνα που έχουν απομείνει από το αρχικό κείμενο, ήρθε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό.

Οι αρχικές ρυθμίσεις, όπως γράφει το Έθνος, για τον αιγιαλό και την παραλία προέβλεπαν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παραχώρησης της κοινόχρηστης παράκτιας ζώνης, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών σε αυτή. Όσον αφορά τη χρήση, σύμφωνα με τις αρχικές διατάξεις, μετέβαλε τους περιορισμούς στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί και περιόριζε τις αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό. Επίσης, διευκόλυνε τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για οιονδήποτε επιχειρηματικό σκοπό (εξαιρείται σαφώς μόνο η κατοικία). Τέλος, προτείνει τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών (πλην κατοικίας) στον αιγιαλό και στην παραλία, ύστερα από καταβολή προστίμου.

Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, οπότε και είχαν ανακοινωθεί οι προθέσεις της κυβέρνησης, είχαν αντιδράσει μεταξύ αυτών και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με επίσημη ανακοίνωσή του είχε ζητήσει να μη δρομολογούνται αποφάσεις χωρίς να έχει υπάρξει συνεννόηση.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ