Εφημερίδα Κοινωνική

Ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα

 Breaking News

Ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα
03 Ιουνίου 2014

Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, καθώς ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Ήδη, έχει ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), (πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του οποίου είναι ο Νίκος Φίλιππας), έπειτα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η μελέτη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Στόχος είναι το νέο ασφαλιστικό μοντέλο να νομοθετηθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας με την ενοποίηση των Ταμείων ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ενώ διαβεβαιώνουν, ότι πρόκειται αποκλειστικά για διοικητική ενοποίηση που δεν επηρεάζει το ύψος των συντάξεων. Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, ότι η μεταρρύθμιση αυτή που περιλαμβάνει τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ και την εφαρμογή των νέων πληροφοριακών συστημάτων, οδηγεί σε υγιή ταμεία τα οποία υπηρετούν τις αρχές για τις οποίες συγκροτήθηκαν. Παράλληλα αναφέρουν, ότι εξασφαλίστηκε η καταβολή των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ για το μέλλον ενώ τέθηκαν ενιαίοι και δίκαιοι κανόνες. Στους 60 φορείς που ενοποιούνται, διατηρούνται σήμερα περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και ειδικοί λογαριασμοί, με λογιστική και οικονομική «αυτοτέλεια», διακριτές διοικητικές μονάδες και προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και στα Ταμεία που έχουν ενοποιηθεί με προηγούμενους νόμους. Ακόμη, τα πληροφοριακά συστήματα που διατηρούν οι φορείς, είναι ασύμβατα μεταξύ τους και δεν επιτρέπουν την ανταλλαγή και την ενοποίηση των δεδομένων των ταμείων που βρίσκονται στον ίδιο φορέα.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, με τη διοικητική ενοποίηση των ταμείων, οριστικοποιείται η τελική δομή του ασφαλιστικού συστήματος, καθίσταται δυνατή η ορθολογική οργάνωση του προσωπικού, η αξιοποίηση ενιαίων μηχανογραφικών συστημάτων, και η ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας. Τελικός στόχος, είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η μείωση των διοικητικών βαρών, η εξάλειψη κάθε ίχνους παραβατικότητας, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η αύξηση των εσόδων των Ταμείων. Στη σύμβαση αναφέρονται διεξοδικά, δομικές αλλαγές στο σύστημα, που είχαν προηγηθεί, όπως η δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και η ενοποίηση των 15 επικουρικών ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Αντιμετωπίστηκε, μέσω της θέσπισης ενιαίων μαθηματικών τύπων, το φαινόμενο της χορήγησης εφάπαξ που, όπως αναφέρεται στο κείμενο, ήταν πολλαπλάσια των εισφορών που είχαν καταβληθεί και επικουρικών συντάξεων, που χορηγούνταν ακόμη και με υπεύθυνες δηλώσεις, ενώ διαμορφώθηκαν ενιαίοι κανόνες στο σύστημα των επικουρικών τομέων. Γίνεται επίσης αναφορά, σε παρεμβάσεις που οδήγησαν στην εξοικονόμηση πόρων και στη βελτίωση της ταμειακής ισορροπίας του συστήματος. Παρεμβάσεις όπως η λειτουργία του συστήματος «Αριάδνη», από τον Απρίλιο του 2013, που οδήγησε στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη χαρτογράφηση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέσω του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος», την κωδικοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων που οδήγησε στη μείωση των δαπανών του υπουργείου Εργασίας κατά 30%.

Επισημαίνονται ακόμη, η μείωση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας με τη θέσπιση νέων αυστηρών προστίμων και η μείωση της γραφειοκρατίας με την αποστολή βεβαιώσεων συντάξιμων αποδοχών σε 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους. Στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας, εντάσσεται και η ολοκλήρωση του συστήματος «Άτλας», που παρέχει μεταξύ των άλλων, τη δυνατότητα να εκδίδεται η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των δικαιούχων με ηλεκτρονικό τρόπο. Καταργούνται έτσι τα βιβλιάρια ασθενείας, ενώ ο χρόνος αναμονής για την απονομή των συντάξεων δεν θα ξεπερνά τις λίγες ημέρες, ακόμη και αν κάποιος έχει πολλές διαδοχικές αλλαγές στην ασφαλιστική του κάλυψη. Στη σύμβαση αναγνωρίζεται τέλος, ότι παρά τις δομικές αλλαγές που μετέτρεψαν σταδιακά ένα μωσαϊκό ειδικών συνταξιοδοτικών καθεστώτων, σε σύγχρονο ασφαλιστικό ευρωπαϊκό σύστημα, υφίστανται ακόμα, τόσο σε διοικητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο, παθογένειες προβλήματα και δυσλειτουργίες. Αναφέρονται χαρακτηριστικά, η μειωμένη ανταπόκριση στους στόχους διαφάνειας και το αυξημένο διοικητικό κόστος, το οποίο επιβαρύνει καθοριστικά τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και τη μακροχρόνια βιωσιμότητά τους.

Πως διαμορφώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία

Τα τρία Ταμεία -για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες- θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ. Οι συγχωνεύεις Ταμείων θα αφορούν στο ΙΚΑ , περισσότερο τον ΟΑΕΕ όπου θα συγχωνευθούν τα 7 ασφαλιστικά ταμεία που σήμερα ανήκουν στο ΕΤΑΑ (γιατροί-δικηγόροι-μηχανικοί) και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Στο ΙΚΑ θα υπάρχει και ένας ξεχωριστός κλάδος, που θα καλύπτει τους δημοσίους υπαλλήλους (δηλαδή δεν θα έχει πλέον την ευθύνη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Ουσιαστικά όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας -σε Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- θα καλύπτονται από έναν ασφαλιστικό φορέα.

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Η μείωση των επικουρικών συντάξεων από τον Ιούλιο θα ανοίξει ουσιαστικά μια νέα περίοδο αλλαγών που θα επηρεάσει όλο το φάσμα του ασφαλιστικού συστήματος.

Όπως μεταδίδει το Mega, το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών περιλαμβάνει εκτός από τη μείωση στις επικουρικές που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμανθούν από 4%-8%, και μείωση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών από την πρώτη Ιουλίου. Κατόπιν, επόμενο μεγάλο βήμα, σύμφωνα με το in.gr, είναι η ενοποίηση των 60 κλάδων κύριας ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα και τη δημιουργία 3 μεγάλων ταμείων, δηλαδή των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών.

Από 1η Ιανουαρίου καταργούνται και οι πόροι υπέρ τρίτων, ενώ επίσης, από 1 Ιανουαρίου 2015 θα υπάρξει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων σε όλα τα ταμεία. Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες για να διασφαλιστούν οι συντάξεις κύριες και επικουρικές των επομένων ετών.

Το ΔΝΤ στέλνει τοποτηρητή για το ασφαλιστικό

Για τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που προμηνύει η τοποθέτηση του συμβούλου – εμπειρογνώμονα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πέτερ Ράτκλιφ για την πλήρη εφαρμογή όλων των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων, αλλά και την εξυγίανση του συστήματος μέσω της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κάνει λόγω η κυριακάτικη εφημερίδα.

Όπως αποκαλύπτει και το Real.gr με έγγραφο που περιλαμβάνεται στην τελευταία επικαιροποίηση του Μνημονίου, ο διορισμός του τοποτηρητή γίνεται για περίοδο έξι μηνών από την 8η Μαΐου 2014, στο πλαίσιο του έργου: Φορολογική πολιτική και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, πράγμα που αφήνει υπαινιγμούς για το ποιος τελικά απαιτεί την ενοποίηση των ταμείων.

Αλλαγές.. Θα είναι οι τελευταίες;

Σύγχυση και πανικό στους ασφαλισμένους έχουν προκαλέσει οι αλλαγές, για την ακρίβεια οι ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Έχοντας πρόσφατη την εμπειρία από την ενοποίηση του ΕΟΠΥΥ και τον χαμό που προκάλεσε στους πολίτες, όλοι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι ανακατατάξεις, στην αρχή τους τουλάχιστον, θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, το μείζον θέμα βρίσκεται αλλού. Στην εξαγγελία της ενοποίησης, γίνεται αναφορά και στα ευγενή ταμεία, αυτά που θεωρούνται υγιή και πλούσια. Θα επωμιστούν άραγε αυτά το βάρος του υποχρηματοδοτούμενου ΙΚΑ;

Γιάννης Βρούτσης : “Νοικοκυρέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα όσο ποτέ άλλοτε”

«Νοικοκυρέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα όσο ποτέ άλλοτε. Αρκεί να σκεφτούμε όλοι πως ήταν τα πράγματα στην κοινωνική ασφάλιση για πολλά χρόνια. Όπου και αν κοιτάζαμε υπήρχε αδιαφάνεια, ανοργανωσιά και γραφειοκρατία, αλλά και μεγάλη παραβατικότητα. Αποτελούσε ντροπή για ολόκληρες δεκαετίες να μην ξέρουμε ποιος και γιατί παίρνει σύνταξη. Σήμερα τα πάντα έχουν αλλάξει. Χιλιάδες μαϊμού συντάξεις και μαϊμού επιδόματα κόπηκαν. Πόροι εκατοντάδων εκατομμυρίων εξοικονομήθηκαν. Τα τελευταία παραδείγματα των επικουρικών συντάξεων των εμπορο-υπαλλήλων και της αγροτικής τράπεζας που δίνονταν με υπεύθυνες δηλώσεις και χωρίς κανέναν έλεγχο, αλλά και τα έξοδα κηδείας από τον ΟΓΑ χωρίς κανένα φορολογικό παραστατικό, αποτελούν απομεινάρια ενός απαρχαιωμένου συστήματος που αλλάξαμε.»

 

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ