Εφημερίδα Κοινωνική

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών στα Μέθανα

 Breaking News

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών στα Μέθανα
03 Ιουνίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 2ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών που έγιναν στα Μέθανα από 30 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2014.

Οι επισκέπτες του Σαλονιού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ξύλινα παραδοσιακά σκάφη κατασκευασμένα από το 1920 μέχρι σήμερα, σωστά πλωτά στολίδια, καλοσυντηρημένα με το μεράκι και την αγάπη των ιδιοκτητών τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ. Γιάννης Σαμπάνης – Δήμαρχος Τροιζηνίας, κ. Νίκος Δένδιας – Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Πάλλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Α.Ε., κ. Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού και κ. Νίκος Καβαλλιέρος, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών.

Οι ομιλητές ζήτησαν την βοήθεια όλων ανεξαιρέτως των κρατικών φορέων, εστιάζοντας στα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Πολιτισμού, ώστε τα παραδοσιακά Ελληνικά σκάφη και τα καρνάγια να μην εξαφανιστούν αλλά αντίθετα να γίνουν πόλος έλξης για την ανάπτυξη, την επιβίωση και την κατασκευή νέων σκαφών που αντιπροσωπεύουν την Ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ναυτική μας κληρονομιά.

Από την Οργανωτική Επιτροπή δόθηκε υπόσχεση νέας συνάντησης στο 3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών το 2015.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ