Εφημερίδα Κοινωνική

Νομικό οπλοστάσιο κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας «χτίζει» η Ανδρούτσου

 Breaking News

Νομικό οπλοστάσιο κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας «χτίζει» η Ανδρούτσου
25 Ιουνίου 2014

Την αμέριστη και έμπρακτη στήριξή του στον αγώνα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την Οδό Σαχτούρη 51 εξέφρασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αδειοδοτημένη κεραία, όπως υποστήριξε η δήμαρχος της πόλης Μαρία Ανδρούτσου, οι υπηρεσίες του δήμου εξαρχής προέβησαν σε σειρά ενεργειών, προκειμένου να ελέγξουν καταρχήν τη νομιμότητα των αποφάσεων και κατ’ επέκταση να χτιστεί η επιχειρηματολογία για την μη λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο, δικαίως έχει θορυβηθεί η γειτονιά, λόγω της ρυμοτομίας και των σχολείων στην περιοχή.

«Προκειμένου, λοιπόν, να χτίσουμε την επιχειρηματολογία και για να αντικρούσουμε και για να εμποδίσουμε αυτή την εγκατάσταση και την ηλεκτροδότηση, έχουμε αρχίσει να συγκροτούμε αυτόν τον φάκελο, για να δούμε σε ποια σημεία πάσχει, σε ποια σημεία δεν λήφθηκαν έγκαιρα και σωστά οι αποφάσεις, ώστε να προσβάλλουμε και το διοικητικό μέρος των πράξεων αυτών», κατέληξε η κ. Ανδρούτσου.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως περιγράφει το ρεπορτάζ του newsta.gr, πάντως, πως ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου έχει εγκατασταθεί η κεραία, ενημέρωσε το δήμο πως έπειτα από την πίεση των κατοίκων και του δήμου, έχει αποστείλει αίτημα προς την εταιρεία με το οποίο ζητεί να μην ισχύσει το συμβόλαιο και άρα να μην λειτουργήσει η κεραία στο χώρο αυτόν.

 

H Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ