Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 Breaking News

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
20 Ιουνίου 2014

Σε υπόθεση ζωντανής μετάδοσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής εμπλέκονται -σύμφωνα με την Αστυνομία- πέντε άτομα, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, όπως διαπιστώθηκε μετά και τις ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις-έρευνες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στα σπίτια τους, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο.

 

Δύο από τους εμπλεκομένους (26χρονος και 34χρονος) είναι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του Διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Πιο αναλυτικά, οι εμπλεκόμενοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming-κακοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

 

Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των πέντε εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

 

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα, και συγκεκριμένα τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στο σπίτι του 39χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στο σπίτι του 27χρονου, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος στο σπίτι του 65χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στο σπίτι του 34χρονου και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος στο σπίτι του 26χρονου.

 

Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal τις επίδικες ημερομηνίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης, καθώς και τα χρηματικά ποσά που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

 

Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ