Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά «Λύτρωση» των περιπτερούχων της πόλης από τις διαρρήξεις των περιπτέρων τους!

 Breaking News

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά  «Λύτρωση» των περιπτερούχων της πόλης  από τις διαρρήξεις των περιπτέρων τους!
02 Ιουνίου 2014

Έπειτα από καλά διασταυρωμένες πληροφορίες και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά με την συνδρομή και ανδρών της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πειραιά, με εντολή και καθοδήγηση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά Αστυνομικού Υποδιευθυντή Νικηφόρου Παπαγεωργίου, συνέλαβαν την 28/05/2014 στην Λεωφόρο Συγγρού, εντός χώρου εταιρείας Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων, αλλοδαπό υπήκοο Αλγερίας, ο οποίος σημειωτέον χρησιμοποιούσε κατά τις συναλλαγές του, επτά (7) διαφορετικά ονοματεπώνυμα, είχε τελέσει το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, είχε παραβιάσει τους περιορισμούς διαμονής στην χώρα, και διώκονταν με έξι (6) καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός υπήκοος, κατά την τελευταία διετία, είχε διαρρήξει τουλάχιστον δεκαεπτά 17 περίπτερα, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Πειραιά, στην περιοχή της Καλλίπολης, της Καστέλλας, της Ακτής Μιαούλη, της Ακτής Ποσειδώνος (ευρύτερης περιοχής του λιμανιού), της Νίκαιας, της οδού Σαχτούρη κ.λπ. Ο ανωτέρω αλλοδαπός Αλγερινός υπήκοος, από τον τρόπο δράσης του θεωρείται επικίνδυνος κακοποιός, και χρησιμοποιούσε δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας Ιταλικών Αρχών, καθώς και άδεια ικανότητας οδηγού επίσης Ιταλικών Αρχών.

Ο αλλοδαπός διαρρήκτης ενεργούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, και πάντοτε με τον ακόλουθο τρόπο δράσης: «Επέλεγε τα περίπτερα-στόχους για να χτυπήσει αυτά, ήτοι σε χρόνους όπου η κίνηση στους δρόμους ήταν μειωμένη ή τις νυχτερινές ώρες, περιφράσσοντας το περίπτερο με μουσαμά ή διαφημιστικό πανί και ακολούθως το διαρρήγνυε, κόβοντας με κατάλληλο κόφτη τα λουκέτα και τις κλειδαριές. Ακολούθως, σε ελάχιστο χρόνο, φόρτωνε τα κλοπιμαία του σε όχημα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου που ορισμένες φορές, ξεπερνούσε και τις 5.000 ευρώ!

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ