Εφημερίδα Κοινωνική

Λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας

 Breaking News

Λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας
16 Ιουνίου 2014

Ο στόχος του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έμφαση στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και συντονισμό του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τον υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Θ. Λεονταρίδη και τον υφυπουργό Γ. Ντόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΘΝΟΥΣ» ο κ. Σαμαράς επισήμανε στους συνομιλητές του ότι «το καλοκαίρι είναι καλή περίοδος για δουλειά» και ζήτησε να υπάρχει συννενόηση και τακτική επικοινωνία της νέας πολιτικής ηγεσίας με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που έχει επιφορτιστεί τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος παρουσίασε μια σειρά θεμάτων που έχουν τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών όπως είναι η χρηματοδότηση για την έγκαιρη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, η επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών αλλά και τα προβλήματα λειτουργίας των μουσικών σχολείων. Μάλιστα για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα αναζητηθούν και έξτρα κονδύλια για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.

Ζήτησε επίσης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εργαστεί εντατικά προκειμένου να ολοκληρώνεται το έργο του υπουργείου εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Οσον αφορά τα καυτά μέτωπα της εθελοντικής κινητικότητας και της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης οι οποίες περιλαμβάνονταν στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους υπουργούς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε για την επίσπευση των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη συζήτηση ότι για τη διαδημοτική κινητικότητα η οποία έχει ως στόχο την εθελοντική μετακίνηση 4.000 υπαλλήλων, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 5.000 αιτήσεις αλλά έχουν πραγματοποιηθεί 998 μετατάξεις.

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση πέραν του Σεπτεμβρίου όπου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το εγχείρημα, ενώ ο νέος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι αίρονται οι επιφυλάξεις που είχαν αρχικά οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και οι συνδικαλιστές μετά τις πρώτες μετατάξεις. Διαπιστώθηκε επίσης ότι σε μεγάλο βαθμό δεν υπήρχε καλή προετοιμασία αφού αρκετοί δήμοι στους οποίους ζήτησαν να μετακινηθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν έκαναν αποδεκτά τα αιτήματα για μετακίνηση.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να υλοποιήσει εντός των προθεσμιών την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στους ΟΤΑ, όπου οι συνδικαλιστές και οι δήμαρχοι έχουν αντιρρήσεις για την ποσόστωση στη βαθμολογία των δημοτικών υπαλλήλων, καθώς εκτιμούν ότι αποτελεί προθάλαμο απόλυσης, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

4-(2)

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ