Εφημερίδα Κοινωνική

Κοινωνικός λαχανόκηπος στο Πέραμα

 Breaking News

Κοινωνικός λαχανόκηπος στο Πέραμα
11 Ιουνίου 2014

Ο όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, στον δήμο Περάματος, (Λιμανάκι Αρμός) έχει δημιουργήσει Δημοτικό Λαχανόκηπο, η σύσταση του οποίου αποτελεί κομβικό κομμάτι για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιμετώπισης της φτώχειας. Μέσω της συγκεκριμένης δομής, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν οπωροκηπευτικά προϊόντα για τη σίτιση τους για τουλάχιστον ένα έτος, προμηθεύοντας παράλληλα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο με το 10% των παραγόμενων προϊόντων.

Ο Κοινωνικός Λαχανόκηπος έχει αρχίσει να λειτουργεί σε έκταση 5 στρεμμάτων στο Πέραμα, ενώ δίνεται στους ωφελούμενους η τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να καλλιεργήσουν την γη(5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 άπορους).

«Σας περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 από τις 10:00 έως την 13:00 να φυτεύσουμε μαζί Καρπούζια, Πεπόνια, Κολοκύθια, Ντομάτες, Μελιτζάνες, Πιπεριές, Αγγούρια στον Δημοτικό Λαχανόκηπο στον Αρμό Περάματος. Παρέχουμε τα απαραίτητα στους συμμετέχοντες, χρειαζόμαστε την εργασία τους υπό την καθοδήγηση και επιτήρηση του Υπεύθυνου Γεωπόνου της Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας των δήμων Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος κ. Δημητριάδη Ευάγγελου.» τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ