Εφημερίδα Κοινωνική

«Καμπανάκι» για τον σχολικό εκφοβισμό

 Breaking News

«Καμπανάκι» για τον σχολικό εκφοβισμό
13 Ιουνίου 2014

Ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα από συμμαθητές του και ένας στους δυο γίνεται μάρτυρας τέτοιων περιστατικών. Αυτά τα αρνητικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πρώτο επιστημονικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί μια απαράδεκτη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών. Δημιουργεί άγχος και πόνο στα παιδιά – θύματα που μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική τους υγεία όπως και στην ψυχολογική και κοινωνική τους ανάπτυξη» σημείωσε ο δήλωσε ο Π.Καρβούνης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μιλώντας στο πλαίσιο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού δικτύου κατά του φαινομένου που διοργανώνεται στη χώρα μας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το 2013 η εθνική γραμμή SOS 1056 δέχθηκε 500 κλήσεις και 31 ηλεκτρονικά μηνύματα για θέματα σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» πραγματοποίησαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 10.720 παιδιά στο πλαίσιο 378 επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα με το κινητό εργαστήριο ενημέρωσης εκπαίδευσης και τεχνολογίας «Οδυσσέας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ