Εφημερίδα Κοινωνική

Ηλιούπολη – Ένας δήμος στο πλευρό του δημότη

 Breaking News

Ηλιούπολη –  Ένας δήμος στο πλευρό του δημότη
26 Ιουνίου 2014

Ένας από τους πιο καλά οργανωμένους δήμους στη χώρα, κάτι που βοηθάει στο να μπορεί να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και να είναι στο πλευρό των πολιτών είναι Δήμος Ηλιούπολης. Πώς να μην είναι άλλωστε, αφού ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Βαλασόπουλος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2011, βασικό του μέλημα είναι η διοίκηση του δήμου να είναι κοντά στους πολίτες και να προσπαθεί, στο βαθμό που μπορεί, να προσφέρει διάφορες υπηρεσίες και να δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ειδικότερα, με μότο το «Η εξυπηρέτησή σου είναι καθήκον μας», στο δήμο Ηλιούπολης έχει στηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών ενώ η επίσημη ιστοσελίδα www.ilioupoli.gr είναι από τις πιο καλά ενημερωμένες και εύχρηστες σελίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί, ότι για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών –αυτών κυρίως που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο- έχει σχεδιαστεί ειδικό φυλλάδιο για να μάθουν όλοι σχετικά με τις νέες αλλά και παλιές υπηρεσίες του δήμου Ηλιούπολης.

Ποιες μοναδικές και παράλληλα χρηστικές υπηρεσίες μπορεί να «εκμεταλλευτεί» ο δημότης;

Δημοτικός Ανταποκριτής

Μια πολύ σημαντική υπηρεσία έχει τεθεί στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Ηλιούπολης, που χρήζουν βοήθειας και υποστήριξης. Ο θεσμός, αυτός του Δημοτικού Ανταποκριτή, παρέχει διοικητική υποστήριξη στα άτομα που λόγω προβλημάτων υγείας ή ηλικίας αδυνατούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες του Δήμου ή στα ΚΕΠ για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Ο Δημοτικός Ανταποκριτής, με ένα απλό τηλεφώνημα, επισκέπτεται στην οικία τους τα άτομα αυτά και διεκπεραιώνει εκείνος για λογαριασμό τους όλες τις απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες, απαλλάσσοντάς τα από κάθε μετακίνηση.

Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες του Δήμου Ηλιούπολης για την παροχή των υπηρεσιών του Δημοτικού Ανταποκριτή είναι το: 210 9970192, από 08:30-14:30 τις εργάσιμες ημέρες.

Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση

Αναπτύσσονται διαρκώς οι υπηρεσίες που παρέχονται, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μέχρι στιγμής οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν από την επίσημη σελίδα του δήμου τους δημοτικούς φόρους και πρόστιμα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

 Γραφείο Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας

Ο Δήμος Ηλιούπολης τον Μάρτη και τον Απρίλη λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία ένα πρόγραμμα στήριξης της τοπικής Επιχειρηματικότητας, με στόχο την παροχή σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης μας σύγχρονων εξειδικευμένων γνώσεων και πρακτικών μεθόδων, για την καλύτερη ανάπτυξη και λειτουργία της επαγγελματικής – επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και αγοράς.

Το πρόγραμμα ήταν δωρεάν, και απευθύνθηκε σε :

• Εν ενεργεία επιχειρηματίες & ελεύθερους επαγγελματίες

• Εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες (άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές)

• Όσους διαθέτουν επιχειρηματική εμπειρία κατά το παρελθόν (Σχολείο 2ης ευκαιρίας)

• Όλους όσους έχουν μία «καλή επιχειρηματική ιδέα»

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του προγράμματος ενδέχεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Πρόγραμμα «Σχολείο Επιχειρηματικότητας»

Ο Δήμος Ηλιούπολης, θέλοντας να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, «τρέχει» το Σχολείο επιχειρηματικότητας, πρόγραμμα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης, με στόχο την παροχή, από ειδικούς συμβούλους επιχειρηματικότητας, χρήσιμων γνώσεων και πρακτικών συμβουλών, για την ανάπτυξη την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησής τους. Οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 9970112 για περισσότερες πληροφορίες.

Εκσυγχρονισμένα ΚΕΠ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, κατάφερε να μεταστεγαστούν και παράλληλα, να αναβαθμιστούν 2 από τα 3 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που λειτουργούν στην πόλη. Έτσι, σήμερα, οι κάτοικοι της Ηλιούπολης μπορούν να εξυπηρετούνται:

-Στο κεντρικό ΚΕΠ, που παρέμεινε στην πλατεία Φλέμινγκ 2, Τηλ. 210 9943638

-Στο ΚΕΠ Κ. Ηλιούπολης, το οποίο στεγάζεται στον πολυχώρο του πρώην κτιρίου του ΟΤΕ, Λεωφ. Νυμφών & Νικομάχου, Τηλ. 210 9922630

-Στο ΚΕΠ Αγ. Μαρίνας, οδός Παπάγου 23, Τηλ. 210 9706466

Να σημειωθεί πως τα ΚΕΠ λειτουργούν και κατά τις απογευματινές ώρες και εξυπηρετούν τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές και αυτούς που εργάζονται.

 Τμήμα Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Ένα από τα τμήματα που συναντάμε σε λίγους δήμους στη χώρα, είναι το τμήμα προγραμματισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η λειτουργία του οποίου αποτελεί καθαρά έργο του κ. Βαλασόπουλου.

Το τμήμα στελεχώθηκε με το κατάλληλο προσωπικό, οργανώθηκε, και δραστηριοποιήθηκε το τμήμα αυτό που υπολειτουργούσε, προκειμένου να υποστηρίξει με αποτελεσματικότητα την αξιοποίηση των πόρων από εθνικές και ευρωπαϊκές πηγές, αποφέροντας σημαντικά οφέλη στον Δήμο και στην ανάπτυξη ποικίλων δράσεων.

Αξιοποίηση Κτιρίου για την Στέγαση της Πολεοδομίας

Η Δημοτική Αρχή προχωρεί στη διαμόρφωση του χώρου του επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνάρχου Μακαρίου κτιρίου, για την στέγαση σ’ αυτό της Πολεοδομίας, το αρχείο της οποίας θα μεταφέρεται σταδιακά από την Ελευσίνα που βρίσκεται, με στόχο τη γρήγορη και εύκολη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών της πόλης.

 Οδηγός Ασφαλούς Εργασίας για τους Υπαλλήλους του Δήμου

Η Δημοτική Αρχή Βαλασόπουλου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι στο πλευρό και των υπαλλήλων του δήμου. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών και αναβάθμισης των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων του , μάλιστα, πριν λίγο καιρό εκδόθηκε «Οδηγός Ασφαλούς Εργασίας», ο οποίος διανεμήθηκε σε όλους τους εργαζομένους, για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους.

 Η Γραμμή του Δημότη

Οι πολίτες συνήθως λένε πως ένας καλός Δήμαρχος είναι αυτός που ακούσει την κοινωνία και δέχεται τα παράπονα των δημοτών. Έτσι στην Ηλιούπολη, έχει καθιερωθεί η Γραμμή του Δημότη. Η υπηρεσία αυτή, δέχεται τα αιτήματα των δημοτών, και αναλαμβάνει να τα προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρακολουθώντας στη συνέχει την εξέλιξη τους, μέχρι την οριστική επίλυσή τους, ενημερώνοντας σχετικά τον δημότη. Εκεί απευθύνονται συνήθως παράπονα σχετικά με την καθαριότητα για τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες σπεύδουν να λύσουν. Τηλ. 15 377 & 210 9970112

Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων

Τέλος, στο Δήμο Ηλιούπολης λειτουργεί γραφείο υποστήριξης ανέργων.

Μια υπηρεσία που απευθύνεται σε ανέργους, και παρέχει εκτός από συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη, ενημέρωση για προσφερόμενες θέσεις εργασίας και για προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, πρακτικές συμβουλές για την εύρεση εργασίας και διασύνδεση με φορείς που εμπλέκονται με την αγορά εργασίας και την κοινωνική μέριμνα.

Το τηλέφωνο της υπηρεσίας είναι το 210 9970054.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ