Εφημερίδα Κοινωνική

Η επόμενη μέρα στον Πειραιά

 Breaking News

Η επόμενη μέρα στον Πειραιά
04 Ιουνίου 2014

Το ζητούμενο από δω και πέρα είναι τι θα γίνει στον Πειραιά. Τα ερωτηματικά είναι πολλά αλλά πολλές είναι και οι προσδοκίες. Είναι γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος έχει σηκώσει ψηλά τον πήχη. Ο Μώραλης πρέπει να τον ξεπεράσει και να τον τοποθετήσει ακόμα ψηλότερα. Αφού διασφαλίσει τα αυτονόητα, γιατί απ’ αυτά πρέπει να ξεκινάμε, να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως δεν είναι μια δημοτική αρχή διαχείρισης αλλά δημιουργίας και προοπτικής. Ο προεκλογικός του αγώνας και η νίκη του συνδυασμού του έδειξαν πως έχει τις δυνατότητες, τη μεθοδολογία, την επιμονή και τη διάθεση να κάνει πράγματα στην πόλη. Για τον Μώραλη και κυρίως για τον Μαρινάκη η επιτυχία στον Δήμο Πειραιά είναι μονόδρομος. Γιατί επιχειρούν στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της χώρας ένα «πείραμα» που αν πετύχει θα περάσουν στην ιστορία ως οι πρώτοι διδάξαντες. Είναι η πρώτη φορά που ένας συνδυασμός επιχειρηματιών επιχειρεί να κάνει το κάτι διαφορετικό σε μια μεγάλη και ιστορική πόλη όπως ο Πειραιάς. Αν καταφέρει η νέα δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της θα έχει γίνει ένα πραγματικό άλμα στην πόλη. Αφού πρώτα, επαναλαμβάνουμε, διασφαλίσει τα αυτονόητα (καθαριότητα, πράσινο, κοινωνική πρόνοια κ.λπ.).

Σίγουρα ο Γ. Μώραλης θα πρέπει πρώτα-πρώτα να ξεκινήσει κάποια θέματα που μπορεί να τα υλοποιήσει μόνος του ο Μαρινάκης ακριβώς για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Όπως το κλειστό κολυμβητήριο που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει δημοσιευθεί ότι θα ιδρύσει και θα το λειτουργεί με δικά του έξοδα, στη μνήμη του πατέρα του. Ένας τομέας, όμως, όπου οπωσδήποτε θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η βοήθεια στους αναξιοπαθούντες δημότες. Οι κοινωνικές δράσεις, που ήδη είναι πολλές, θα πρέπει να ενισχυθούν κι άλλο με τη βοήθεια της Εκκλησίας που ούτως ή άλλως μπορεί να ανταποκριθεί και να εξελίξει αυτόν τον ρόλο.

Ο νέος δήμαρχος τώρα σχεδιάζει τις πρώτες κινήσεις του. Θέλει απ’ την αρχή να δείξει ότι υπάρχει στον Πειραιά μια δημοτική αρχή μακράς διαρκείας που γνωρίζει πώς να κερδίσει τις εντυπώσεις και τον κόσμο από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό και είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει με σταθερότητα και συνέπεια το πρόγραμμά του χωρίς εκπτώσεις και αποκλίσεις. Το ζητούμενο, αλλά και το επόμενο «στοίχημα» για τον Γ. Μώραλη, είναι αν θα τα καταφέρει. Γιατί για να πετύχει θα πρέπει να τοποθετήσει τους κατάλληλους ανθρώπους στα κατάλληλα πόστα. Θα πρέπει ως καλός προπονητής –μια και ασχολείται με το ποδόσφαιρο- να φτιάξει ομάδα που θα συνεργάζονται όλοι μαζί. Καλή επιτυχία.

 

 

Πηγή: εφημερίδα ΠΑΡΟΝ

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ