Εφημερίδα Κοινωνική

Γιατί σταμάτησαν ξαφνικά οι εργασίες ανάπλασης στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ ; Καταγγελία Ιωσήφ Βουράκη

 Breaking News

Γιατί σταμάτησαν ξαφνικά οι εργασίες ανάπλασης στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ ; Καταγγελία Ιωσήφ Βουράκη
03 Ιουνίου 2014

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νέα Αρχή» και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Εδώ και μέρες τα έργα ανάπλασης της πλατείας Πηγάδας έχουν σταματήσει. Μια ιστορική πλατεία της πόλης, σημείο αναφοράς για ολόκληρο το πρώτο Διαμέρισμα, με έντονη εμπορική δραστηριότητα και ζωή θυμίζει ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο. Η ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας σε βιοκλιματική πλατεία είχε διαφημιστεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή ως έργο πνοής για ολόκληρο τον Πειραιά. Ο απερχόμενος δήμαρχος μάλιστα δεσμευόταν ότι το χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο θα ολοκληρωνόταν μέχρι τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες παρά την εμπλοκή της Αρχαιολογικής, αλλά και της Δασικής Υπηρεσίας. Όμως μπαίνουμε στο καλοκαίρι και όχι μόνο οι εργασίες δεν προχωρούν, αλλά δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να εγγυηθεί υπεύθυνα για το αν και πότε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλ. Πηγάδας. Αυτή η εξέλιξη εκτός από τεράστια οικονομική ζημιά που προκαλεί στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί , υποβαθμίζει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλης της περιοχής. Δυστυχώς ένα έργο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναβάθμιση μιας κεντρικής περιοχής του Πειραιά, από κακό προγραμματισμό (ισώς και λόγω του εκλογικού αποτελέσματος) οδηγεί στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει αμέσως γιατί δεν προχωρούν τα έργα και να εξασφαλίσει ότι αυτά θα ξεκινήσουν εκ νέου και θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Καλώ τον μελλοντικό δήμαρχο κ. Γ. Μώραλη να επικοινωνήσει με τον κ. Β.Μιχαλολιάκο και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε τα έργα της πλατείας Πηγάδας να συνεχιστούν και να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της το συντομότερο δυνατόν. Προσωπικά θα πράξω ανάλογα κι εγώ. Δεσμεύομαι δε ότι θα παρακολουθήσω από κοντά όλη την διαδικασία ώστε ο «ενδιάμεσος χρόνος» μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, που συμπίπτει με τους μήνες του καλοκαιριού να μην οδηγήσει σε φαινόμενα παραλυσίας στη λειτουργία του δήμου, τα οποία τελικά λειτουργούν εις βάρος της ποιότητας ζωής για την πόλη και τους πολίτες του Πειραιά».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ