Εφημερίδα Κοινωνική

Επέστρεψε το βιβλίο με 61 χρόνια καθυστέρηση

 Breaking News

Επέστρεψε το βιβλίο με 61 χρόνια καθυστέρηση
24 Ιουνίου 2014

Το πρόστιμο για την καθυστέρηση των 61 ετών έφτανε τις 4.500 λίρες, όμως ο βιβλιοθηκάριος του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ αποφάσισε να του το χαρίσει. «Είναι εδώ ένας κύριος που θέλει να επιστρέψει ένα βιβλίο που δανείστηκε το 1953. Είναι 91 ετών!» είπαν στο βιβλιοθηκάριο οι βοηθοί του.

Ο υπέργηρος Ρον Ουέμπστερ ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής κοινωνικών επιστημών όταν δανείστηκε το βιβλίο, το Δομή και Λειτουργία στην Πρωτόγονη Κοινωνία του καθηγητή AR Radcliffe-Brown. Ο Ουέμπστερ εντόπισε πρόσφατα το βιβλίο σε ένα ξεσκαρτάρισμα της βιβλιοθήκης του και αποφάσισε να το επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία. «Φυσικά δεν μπορώ να επικροτήσω την καθυστερημένη επιστροφή βιβλίων, απέσυρα όμως το πρόστιμο των 4.510 λιρών με τον όρο ότι ο κ. Ουέμπστερ θα διάγει στο εξής παραδειγματικό βίο και θα επιστρέφει τα βιβλία εγκαίρως» είπε ο βιβλιοθηκάριος Φιλ Σάικς σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Ο ευσυνείδητος κ. Ουέμπστερ σχολίασε από την πλευρά του ότι ανακουφίστηκε που γλίτωσε το πρόστιμο, καθώς «δεν βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση για να αρχίσει να τρέχει».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ