Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους ανέργους ζητάει ο Χρήστος Βρεττάκος

 Breaking News

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους ανέργους ζητάει ο Χρήστος Βρεττάκος
25 Ιουνίου 2014

Με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε από ανέργους και συλλογικότητες, το πρωί της Δευτέρας έξω από το Υπουργείο Εργασίας η Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και συμπόρευσή τους, στον αγώνα των χιλιάδων ανέργων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για τη διεκδίκηση του αναφαίρετου κοινωνικού δικαιώματος στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.)

«Η απελπιστική καθημερινότητα που βιώνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία μας και όλος ο λαός, δεν αφήνει περιθώρια να πιστέψουμε πως “η χώρα έχει σωθεί ”, “υπάρχει σταθερότητα’’, “αρχίζει η ανάπτυξη”, όπως με επιμονή και αγωνία προσπαθούν να πείσουν το λαό.

Η αλήθεια είναι ότι ο λαός έχει καταστραφεί, με την ύφεση να συνεχίζεται και τον πραγματικό αριθμό των ανέργων να ξεπερνά κατά πολύ το 1,5 εκατομμύριο. Ξέρουμε ότι αυτοί που ευθύνονται για την εκτόξευση της ανεργίας στο 30% δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να την αντιμετωπίσουν, αν δεν αναγκαστούν.

Οι ίδιοι οι άνεργοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρεπή ζωή.

Σ΄ αυτό τον αγώνα των ανέργων για ελεύθερη μετακίνηση στα Μ.Μ.Μ., αλλά και για το σύνολο των διεκδικήσεων για αξιοπρεπή καθημερινότητα των ανέργων (δημόσια υγεία και παιδεία, φτηνό ρεύμα και νερό) θα είμαστε συνοδοιπόροι.

Συμμετέχουμε σε κάθε κίνηση, συζήτηση και δράση που αναγνωρίζει αυτές τις ανάγκες των ανέργων», είναι το μήνυμα που στέλνει με ανακοίνωσή του ο Άλλος Δρόμος.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ