Εφημερίδα Κοινωνική

Έκπτωση 5% στην Αγορά Καταναλωτή του Ρέντη για κατόχους καρτών μέσων μεταφορά

 Breaking News

Έκπτωση 5% στην Αγορά Καταναλωτή του Ρέντη για κατόχους καρτών μέσων μεταφορά
06 Ιουνίου 2014

Έκπτωση 5% στις αγορές προϊόντων από την Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη για τους κατόχους μηνιαίων ή ετήσιων καρτών του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Η Αγορά του Καταναλωτή λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της κεντρικής αγοράς του Ρέντη και απευθύνεται σε τελικούς καταναλωτές (όχι επιχειρήσεις). Μέσω της Αγοράς διατίθενται κρέατα, ψάρια, ψωμί και αρτοσκευάσματα, είδη παντοπωλείου κλπ, ενώ τα καταστήματα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θ. Σκορδά και του προέδρου του ΟΚΑΑ Π. Σταμπουλίδη, ανακοινώθηκε επίσης η ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αγοραπωλησίες προϊόντων σε επίπεδο χονδρικής που πραγματοποιούνται στις κεντρικές αγορές.

Έρχονται αγοραπωλησίες μέσω… smartphones (μεσότιτλος)

Μέσω της νέας υπηρεσίας παραγωγοί, χονδρέμποροι και λιανοπωλητές θα μπορούν να βλέπουν τις τιμές και να κλείνουν συμφωνίες εξ αποστάσεως.

Ο ΟΚΑΑ παρουσίασε το 2013 κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών το 2012 ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 14 εκατ. από 10 εκατ. ένα χρόνο πριν.

Την τελευταία διετία έδωσε μέρισμα στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ, σπάζοντας την παράδοση που θέλει τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο να απομυζούν το κράτος. Και όχι μόνο αυτό.

Πέρυσι εμφάνισε καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ από οριακές ζημιές το 2012, κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων 5,137 εκατ. ευρώ, από 1,961 εκατ. ευρώ και τζίρο άνω των 14 εκατ. από 10,025 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος για τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), γνωστός στο ευρύ κοινό ως Κεντρική Αγορά του Ρέντη, που αξιοποιώντας την τεχνολογία επιχειρεί να φέρει πιο κοντά τους παραγωγούς με τους χονδρεμπόρους και τους τελευταίους με τους λιανοπωλητές.

Αυτό θα γίνει μέσω μιας νέας εφαρμογής για smartphones η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές που επικρατούν εκείνη τη στιγμή και να επιλέγουν με ποιον έμπορο θα συνεργαστούν προχωρώντας σε αγορά των ποσοτήτων που διατίθενται.

Τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο μέσα στο επόμενο διάστημα. Έτσι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να κλείνουν την παραγγελία και να προχωρούν σε συμφωνία.

Παράλληλα ο ΟΚΑΑ αναπτύσσει μηχανογραφικό σύστημα εμπορικών συναλλαγών για όλες τις εμπορικές πράξεις που πραγματοποιούνται εντός των ιχθυόσκαλων της χώρας. Μέσω αυτή της κίνησης ο ΟΚΑΑ στοχεύει στον έλεγχο της συγκεκριμένης αγοράς και κατ” επέκταση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, όπως ανέφερε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας όπως σημείωσε ο ίδιος διασφαλίζεται η ρευστότητα της αγοράς γιατί οι αγοραπωλησίες θα πραγματοποιούνται με τρεις τρόπους: με μετρητά, με πιστωτικό υπόλοιπο στον ΟΚΑΑ και με πιστωτική κάρτα. Επίσης για πρώτη φορά δημιουργείται μητρώο επιχειρήσεων στις ιχθυόσκαλες κατά εφαρμογή της ΚΥΑ του ΟΚΑΑ περί εμπορικών μισθώσεων.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ