Εφημερίδα Κοινωνική

Αποκαλύπτονται οι βαρόνοι της ηρωίνης (τελευταίες εξελίξεις)

 Breaking News

Αποκαλύπτονται οι βαρόνοι της ηρωίνης (τελευταίες εξελίξεις)
25 Ιουνίου 2014

Στον ανακριτή για να απολογηθούν σχετικά με το πλοίο που μετέφερε ηρωίνη οδηγούνται το πρωί της Τετάρτης άλλα τέσσερα άτομα: δύο μέλη του πληρώματος που δεν απολογήθηκαν το περασμένο 24ωρο, ο 47χρονος Ιρανός και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να ασκεί το επάγγελμα του αλουμινοκατασκευαστή και σύμφωνα με το ΒΗΜΑ κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Ο Ιρανός είναι ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε και ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης, ενώ για το ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ (περίπου 1.500 ευρώ).

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επρόκειτο να προσαχθεί για να απολογηθεί την Τρίτη ωστόσο ζήτησε την παρουσία δικηγόρου, αίτημα που έγινε δεκτό και ορίστηκε η απολογία του να γίνει την Τετάρτη στις 13.30.

 

 Οι αρχές φτάνουν στην άκρη του νήματος…

 

Δύο πρόσωπα εξακολουθούν βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών για το καρτέλ της ηρωίνης.

Ο έναςφέρεται να έχει σχέση με τη ναύλωση του Noor One και τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης. Ο άλλος θεωρείται από τους εγκεφάλους του κυκλώματος και εξαφανίστηκε όταν άρχισαν οι πρώτες συλλήψεις, καθώς πρόλαβαν και τον ενημέρωσαν με γραπτό μήνυμα.

Ναυτικός πράκτορας καίει τον εφοπλιστή και τον Αλβανό κατηγορούμενο αφού τους αναγνωρίζει ως τους ανθρώπους που πήγαν στο γραφείο του για να τους βρει θέση για το πλοίο που μετέφερε τα ναρκωτικά.

«Πριν από ένα μήνα πήγαν στο πρακτορείο του δύο άνδρες που του συστήθηκαν ως Σ. και ο δεύτερος ως ΓΜ οι οποίοι του ζήτησαν να διερευνήσει αν υπάρχει θέση αγκυροβολίας στην περιοχή της Ελευσίνας γιατί σκόπευαν να φέρουν ένα δεξαμενόπλοιο με το όνομα «NOOR ONE»» είπε ο ναυτικός πράκτορας.

Οι δύο κατηγορούμενοι μαζί με τον πράκτορα ήταν στην Βλήχα όταν έδεσε το δεξαμενόπλοιο. Ο ίδιος άνθρωπος μιλάει για την παρουσία του Ιρανού συνοδού των δύο τόνων ηρωίνης στο πλοίο:

«Στις 7 Ιουνίου, το μεσημέρι, το πλοίο έφθασε και έδεσε στην περιοχή Βλήχα. Στο σημείο βρίσκονταν οι δύο προαναφερθέντες με εκείνον. Όλοι μαζί ανέβηκαν στο πλοίο για την διενέργεια κατάπλου του. Όταν είδε την κατάσταση πληρώματος διαπίστωσε ότι ένας άνδρας Ιρανικής καταγωγής βρισκόταν μέσα ως επιβάτης. Μετά από ερώτησή του ο ΓΜ του είπε ότι αυτός ήταν άνθρωπος της εταιρείας».

Το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά πέρασαν τέσσερις Ινδοί, μέλη του πληρώματος του Noor One, οι οποίοι ζήτησαν να απολογηθούν χωρίς δικηγόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν κάθε σχέση με το φορτίο του λευκού θανάτου και ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τι μετέφερε το πλοίο. Μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Εκτός από τους 14, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να κληθούν από τις δικαστικές αρχές για κατάθεση και επιχειρηματίες που είχαν συνεργασία με τον ήδη προφυλακισμένο εφοπλιστή ή είχαν σχέση με τη ναύλωση του πλοίου και επαφές με την εκπρόσωπο της εταιρείας που ανήκει. Και αυτό σε μια προσπάθεια οι αρχές να καταλήξουν στις διαδρομές του πλοίου και τα φορτία που είχε μεταφέρει.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ίσως κληθούν είναι επιχειρηματίας που φέρεται να είχε επαφές με την εκπρόσωπο της εταιρείας για τη ναύλωση του δεξαμενόπλοιου.

Στην εταιρεία του παλαιότερα ήταν μέτοχος στέλεχος ΠΑΕ που το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και είχε αθωωθεί.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά. Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ντίζελ κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει απάντληση των καυσίμων τα οποία θα μεταφερθούν στα ΕΛΠΕ.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ