Εφημερίδα Κοινωνική

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Δεν μας αγγίζει η λάσπη…»

 Breaking News

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Δεν μας αγγίζει η λάσπη…»
23 Μαΐου 2014

Παραθέτουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία δηλώσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς λίγες μέρες πριν τη μονομαχία του Β’ γύρου στον Πειραιά.

«ΑΦΗΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

Την Εκκλησία δεν πρέπει να την αγγίζουν και να την εμπλέκουν σε προεκλογικά τερτίπια. Είναι κάτι ιερό, κάτι το οποίο χρειαζόμαστε, είναι κάτι το οποίο δεν αγγίζουμε. Αυτό είναι βασικός κανόνας.

ΠΩΣ και ΠΟΥ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;

Οι προγραμματικές δηλώσεις λένε ότι από τη ναυτιλία θα έρθουν 70.000 θέσεις εργασίας. Εμείς λέμε λοιπόν ότι τουλάχιστον 30.000 θέσεις εργασίας θα πάνε στο κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας που είναι ο Πειραιάς. Μιλάνε για 225.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού. Εμείς λέμε ότι από την στιγμή που ο Πειραιάς γίνεται τουριστικός προορισμός, αν τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο που φτάνουν, περπατήσουν για λίγες ώρες στους δρόμους της πόλης, κι αν έχουν ενημερωθεί για το τι είναι ο Πειραιάς, τις φυσικές ομορφιές του, το αρχαιολογικό μουσείο και την αγορά του, μπορούν να αλλάξουν την τοπική οικονομία. Μιλάμε για άλλες 5.000 θέσεις εργασίας! Όταν φτάνουν τουρίστες στον Πειραιά θα έπρεπε ήδη να έχουν ενημερωθεί με ένα ωραίο ντοκιμαντέρ, με ένα βιβλίο για τον Πειραιά, το οποίο θα τυπώνεται στα αγγλικά, στα ισπανικά και σε άλλες γλώσσες. Να δουν την ιστορία του Πειραιά, τα αξιοθέατα.

Πως βλέπει τη μάχη της Κυριακής

Είκοσι εργάσιμες ημέρες δουλέψαμε νύχτα μέρα και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που μας δίνει ισχυρή δυναμική. Ήρθαμε πρώτοι σε ψήφους δίνοντας έναν τίμιο αγώνα, και δικαιωθήκαμε. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την Κυριακή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε και ο Περιαιάς να αλλάξει πραγματικά σελίδα. Θέλω να καλέσω όλους τους Πειραιώτες να ψηφίσουν την Κυριακή και να τους καλέσω στην κεντρική ομιλία στο Πασαλιμάνι την Παρασκευή στις 20:00 να ακούσουμε τον Γιάννη Μώραλη σε μια γιορτή για την Δημοκρατία και τον Πειραιά μας.

Γιατί δημοτικός σύμβουλος και όχι Δήμαρχος;

Πρώτον, όπως είναι η Ελληνική νομοθεσία, δεν μπορώ λόγω της δραστηριότητάς μου στη ναυτιλία, στην οποία έχουμε να κάνουμε με off shore εταιρείες, παρόλο που είναι καθ’ όλα νόμιμες, σύμφωνα με τον νόμο 89 του 1967, ούτε να κατέβω για Δήμαρχος, ούτε να κατέβω στην πολιτική. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο που για εμένα είναι και το πιο σημαντικό, είναι ότι ο Γιάννης Μώραλης είναι ένα παιδί το οποίο το γνωρίζω τα τελευταία 30 χρόνια, ένα παιδί με το οποίο έχουμε συνεργαστεί στενά τα τελευταία 4 χρόνια, ένα παιδί τίμιο, εργατικό, ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει και να αφιερώσει όλο του τον χρόνο στον Δήμο του Πειραιά. Έχει περάσει τις εξετάσεις του, έχει επιτύχει στον επαγγελματικό τομέα, είναι τεχνοκράτης και μπορεί να πετύχει ξανά. Το έχει κάνει στο παρελθόν.

Λεφτά ή σχέδιο;

«Θέλω να προσφέρω στον Πειραιά, μπορώ να προσφέρω στον Πειραιά». Ο κόσμος αναρωτιέται εάν υπάρχει σχέδιο, δυνατότητα, γνωριμίες, ευρύτητα θεμάτων, δυνατοτήτων κλπ. ή το κάνω επειδή έχω λεφτά στην τσέπη. Η απάντηση είναι «Και τα δύο». Το να βοηθάμε οικονομικά τον Πειραιά είναι κάτι το οποίο το κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δίχως να το προβάλλουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα αυτό. Καθώς επίσης και ο Ολυμπιακός έχει μία πάρα πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά, όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι κάτι αυτονόητο και κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Σχόλιο για τις «ανορθόδοξες μεθόδους» και τις διάφορες καταγγελίες

Το πρόβλημα του Πειραιά δεν είναι το τι λέει ο κάθε Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Ελληνική Αστυνομία, από τον νομικό του σύμβουλο, ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του. Ο δικηγόρος ο οποίος πήγε στο συμβάν, για λογαριασμό του κ. Μιχαλολιάκου, είναι ο ίδιος που τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Το ίδιο κάνει και η Αστυνομία. Με κατηγορηματικό τρόπο. Το ίδιο κάνει και η Εκκλησία του Πειραιά. Το ζητούμενο, όμως, παραμένουν τα προβλήματα του Πειραιά. Και το έργο το οποίο μπορούμε να παράγουμε. Αυτό ενδιαφέρει τον Πειραιώτη. Το πώς θα βρει δουλειά το παιδί του. Τον νέο τον ενδιαφέρει πως θα χαμογελάσει ξανά.

Για τη διανομή τροφίμων…

Το θέμα δεν είναι αν μοιράζουμε τρόφιμα ή όχι. Θέλω ο Πειραιάς να φτάσει σε ένα σημείο να μη χρειάζεται τρόφιμα χρειάζεται δουλειά και να μπορεί ο κόσμος να ζει αξιοπρεπώς. Έχω μάθει στη ζωή μου να παράγω έργο. Να παράγω θέσεις εργασίας και όχι να κάθομαι επάνω στις καρέκλες.

Η γνώμη του για τον Θ. Δρίτσα

Ο κ. Δρίτσας έχει μάθει να σέβεται τη Δημοκρατία. Έχει δουλέψει. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αυτό.

Δεν «παραπλανεί» με τον Ολυμπιακό

Εμείς μέσα στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε 5-6 Παναθηναϊκούς. Αν βάλετε και τους διαμερισματικούς είναι και παραπάνω. Έχουμε και ΑΕΚτζήδες, πάρα πολλούς Εθνικούς. Προς Θεού. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα προβλήματα του Πειραιά και όχι εάν είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ή οτιδήποτε άλλο ο αντίπαλός μας.

Για τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής;

Την καταδικάζουμε. Είναι αυτονόητο. Δεν το συζητάμε καν. Εμείς έχουμε κάνει ένα κάλεσμα σε όλους τους Πειραιώτες. Δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα.

Στην αντεπίθεση και ο Γιάννης Μώραλης

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, πρόσθεσε: «Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα σε δεύτερη δήλωση ο κ.Μιχαλολιάκος επιχείρησε κατά την άποψη μου με ψευδείς αναφορές, συκοφαντικές και κατασκευασμένες ιστορίες να δημιουργήσει μια ένταση και πόλωση που για μένα τον χαρακτηρίζει γενικότερα και στην πορεία του. Είναι προσωπική μου άποψη αυτή, άλλοι την δέχονται, άλλοι όχι».

 

 


Σχετικά άρθρα