Εφημερίδα Κοινωνική

Το Who is Who του Πέτρου Κόκκαλη και ο «εκσυγχρονισμός» του Πειραιά

 Breaking News

Το Who is Who του Πέτρου Κόκκαλη και ο «εκσυγχρονισμός» του Πειραιά
12 Μαΐου 2014

Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, που έχει στόχο την προώθηση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού Athens Information Technology, που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή έρευνα και στο Διοικητικό Συμβούλιο του AthensTech, που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία, την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Είναι συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης ΓΗ, που προσφέρει μη τυπική εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και της Aephoria, ενός εκκολαπτηρίου βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Ο Πέτρος Κόκκαλης μιλά στο businessnews.gr για το project «PIReUp – Start PIRaeus Up», το οποίο και παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ευρύ κοινό, αναλύοντας το concept αλλά και τους σκοπούς που έρχεται να υπηρετήσει: Το Pireapp είναι μία δωρεάν εφαρμογή για smartphones iPhone & Android. Με το κινητό του τηλέφωνο ο κάθε Πειραιώτης θα μπορεί να καταγράφει και να «ανεβάζει» σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα όσα προβλήματα και κακοτεχνίες συναντά στην καθημερινότητά του μέσα στην πόλη.

Σκοπός μας είναι να καταγράψουμε με απλό και διαφανή τρόπο οτιδήποτε δυσχεραίνει την καθημερινότητα όλων μας και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δώσουμε το ηλεκτρονικό βήμα στους ίδιους τους Πειραιώτες για τα θέματα που αντιμετωπίζουν. Η ελπίδα μου είναι ένα τέτοιο εργαλείο και όποιες άλλες μελλοντικές ιδέες ή και εφαρμογές βγουν μέσα από τους ίδιους ανθρώπους του Πειραιά, σύντομα να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για το καλό της πόλης. To Blue Growth Piraeus είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας για τη θαλάσσια οικονομία, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό πλαίσιο Blue Growth.

Αναζητούμε καινοτόμους επιχειρηματικές ιδέες σε θεματικές ενότητες όπως η «πράσινη» ναυτιλία, ο αειφόρος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, η βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια, οι νέες τεχνολογίες στη ναυσιπλοΐα. Ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που θα εξελίσσουν την παραδοσιακή θαλάσσια οικονομία, θα μπορούν να υιοθετηθούν σε πρακτικό επίπεδο και να δημιουργήσουν καινούργιες πρωτοποριακές πρακτικές που θα έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ