Εφημερίδα Κοινωνική

Στην επιφάνεια τα προβλήματα στο Τζάνειο – Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

 Breaking News

Στην επιφάνεια τα προβλήματα στο Τζάνειο – Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
28 Μαΐου 2014

Επιστολή προς τον Διοικητή του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Παπαχρήστο έστειλε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, στην οποία επισημαίνει:

«Κε Διοικητά, ζητάμε άμεσα να μας πληροφορήσετε:

-Αν το Παιδοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο διοικείτε, λειτουργεί

-Αν από τον Φεβρουάριο του 2014 μετακινήθηκε ο Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία»

-Αν έχουν πληρωθεί οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών (3 επιμελητές)

-Αν έχετε ζητήσει -και πότε- επικουρικούς Ιατρούς

-Αν υπάρχουν ειδικευόμενοι στη λίστα αναμονής του τμήματος

-Πού παραπέμπονται τα περιστατικά του Νοσοκομείου στην εσωτερική εφημερία, εφόσον χρειαστεί Παιδοχειρουργική κάλυψη;

-Δεδομένου ότι υπάρχει Παιδιατρικό και Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα, πώς αντιμετωπίζονται τα περιστατικά στην γενική εφημερία του Νοσοκομείου -που είναι κάθε 4η ημέρα- και καλύπτει ευρύτατη περιοχή του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας, του υπολοίπου Αττικής και των νησιών;»

Και η Βαρβάρβα Ανεμοδουρά προσθέτει:

«Το Τζάνειο Νοσοκομείο είναι ένα από τα βασικά Νοσοκομεία περίθαλψης της περιοχής ευθύνης μας και συμμετέχει στη γενική εφημερία κάθε 4 ημέρες. Καλύπτει δε υγειονομικές ανάγκες περιοχών με μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και γεωγραφικά προβλήματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισής του θα μας βρει κάθετα αντίθετους, διότι δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία και στους εργαζόμενους (Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό), που προσπαθούν να καλύψουν υποστελεχωμένα τμήματα. Για όλα τα ανωτέρω ζητάμε άμεση ενημέρωση».

Σχετική παρέμβαση έκανε και η βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση η οποία μεταξύ άλλων προσθέτει: «Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την ολιγωρία του υπουργείου Υγείας! Τα προβλήματα υγείας δε λύνονται με ημίμετρα ωστόσο πιστεύουμε στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα έστω και το ελάχιστο που μπορούμε να εξασφαλίσουμε είναι κέρδος για τους πολίτες. Άμεσα το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προβεί στην πλήρη στελέχωση του παιδοχειρουργικού τμήματος του Τζάνειου νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του με γνώμονα την δημόσια περίθαλψη των μικρών παιδιών».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ