Εφημερίδα Κοινωνική

Σταύρος Κασιμάτης: Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού μας απαντά

 Breaking News

Σταύρος Κασιμάτης: Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού μας απαντά
15 Μαΐου 2014

- Γιατί θα λέγατε στους πολίτες του Κορυδαλλού να σας ψηφίσουν ξανά;

Η απάντηση είναι μία, μοναδική, αδιαμφισβήτητη: γιατί ποτέ στην πόλη μας δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα! Είναι γεγονός που δεν αμφισβητούν ούτε οι αντίπαλοι μας. Αυτό σημαίνει αξιοπιστία, ικανότητα, σοβαρότητα, όραμα, που φέρνουν αποτέλεσμα. Σε μόλις εφτά χρόνια, από τα οποία τα μισά είναι τα χρόνια της βαθιάς κρίσης που βιώνει η χώρα, δημιουργήσαμε όσα έλειπαν από την πόλη επί δεκαετίες. Μεγάλα έργα υποδομής που έλειπαν από τον Κορυδαλλό και σήμερα τα απολαμβάνουν οι πολίτες. Ταυτόχρονα, στηρίξαμε τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, αυτούς που βρέθηκαν ανασφάλιστοι, όσους είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται και έβρισκαν πάντα ανοιχτή την πόρτα του Δήμου για την αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων. Κρατήσαμε όρθιο τον Δήμο και όλες του τις δομές και τις δράσεις, σε μια εποχή που άλλοι Δήμοι δεν άντεξαν. Για όλους αυτούς τους λόγους που αποδεικνύουν ότι η δική μας δημοτική αρχή έχει συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία, αγωνιστικότητα και μπορεί να εγγυηθεί την προοπτική της πόλης μας την επόμενη πενταετία.

- Ποιο από τα έργα που υλοποιήθηκαν την περίοδο της θητείας σας θεωρείτε πιο σημαντικό;

Όλα τα έργα είναι σημαντικά αλλά σίγουρα το Δημαρχείο είναι ιστορικό έργο για την πόλη, αφού έγινε μετά από 76 χρόνια ζωής του Δήμου. Το Δημαρχείο είναι το μεγαλύτερο έως σήμερα έργο του Δήμου, όχι μόνο σε αξία, αλλά κυρίως για την υπεραξία που δίνει στην πόλη, για την καθημερινότητα, για τον συμβολισμό του. Ο Κορυδαλλός επιτέλους απέκτησε το «σπίτι» του! Και είμαι ευτυχής που παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από την αρχή, το σχεδιάσαμε και το ολοκληρώσαμε επί θητείας μου. Ήταν δέσμευση απέναντι στους πολίτες και στον εαυτό μας. Μέσα από ένα λιτό αλλά εμβληματικό κτίριο, σε ένα καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο, οι δημότες απολαμβάνουν καλύτερη εξυπηρέτηση, οι εργαζόμενοι έχουν επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ο Δήμος αύξησε την περιουσιακή του κατάσταση και η πόλη στο σύνολο της την υπεραξία της.

- Οι πολίτες με ποιο βασικό κριτήριο θα πρέπει να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη;

Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες από ποτέ για την ύπαρξη και το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Αν το 2010 είχαμε ένα νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που αμφισβητείται ξανά η αυτοτέλεια των Δήμων, η δυνατότητα τους να σχεδιάζουν το μέλλον των πόλεων. Σε αυτές τις συνθήκες το ζητούμενο είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η συνέπεια λόγων και πράξεων, η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης. Ο Κορυδαλλός της επόμενης θητείας έχει ανάγκη έναν Δήμαρχο και ένα Δημοτικό Συμβούλιο που μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες, να διεκδικήσει και να κερδίσει.

 

 


Σχετικά άρθρα