Εφημερίδα Κοινωνική

Σήμερα «ανοίγει» η ναυτική έκθεση του Ιδρύματος Λασκαρίδη

 Breaking News

Σήμερα «ανοίγει» η ναυτική έκθεση του Ιδρύματος Λασκαρίδη
28 Μαΐου 2014

Η Ναυτική Συλλογή του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», καθώς και η Συλλογή Κειμηλίων του Βρετανού Ναυάρχου Οράτιου Νέλσονα θα φιλοξενηθούν στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο 2014.

Το τμήμα της Ναυτικής Συλλογής που εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος περιλαμβάνει Συλλογή κοκκάλινων ομοιωμάτων πλοίων Γάλλων αιχμαλώτων των Ναπολεόντειων Πολέμων, καθώς και σκαλιστά ενθυμήματα από την εποχή της φαλαινοθηρίας.

Η συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με τον Άγγλο Ναύαρχο Λόρδο Οράτιο Νέλσονα, η σημαντικότερη του είδους της εκτός Αγγλίας, περιλαμβάνει πάνω από 82 ιδιόγραφες επιστολές του Λόρδου Νέλσονα, δεκάδες εφημερίδες της εποχής που μνημονεύουν τις νίκες του, πολλά προσωπικά αντικείμενα του ναυάρχου, πάνω από 800 βιβλία με κεντρικό θέμα τον Νέλσονα και τους Ναπολεόντειους Πολέμους και μια συλλογή αξιόλογων πινάκων, θαλασσογραφιών και χαρακτικών έργων στα οποία απεικονίζεται ο ίδιος ο Νέλσον, κάποιες από τις ναυμαχίες του και ο θάνατός του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται σήμερα στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος την στις 20.00 το βράδυ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη και ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» κ. Πάνος Λασκαρίδης.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ