Εφημερίδα Κοινωνική

Πάνος Σόμπολος – Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

 Breaking News

Πάνος Σόμπολος – Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα
22 Μαΐου 2014

Το νέο του βιβλίο, με τίτλο: «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Όπως τα έζησα» παρουσίασε ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος στον κατάμεστο πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής.

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολύ φίλοι του γνωστού αστυνομικού ρεπόρτερ ήταν εκεί για να συντροφεύσουν τον καλό τους φίλο Πάνο Σόμπολο στην παρουσίαση του δεύτερου κατά σειρά βιβλίου του στο οποίο, όπως μαρτυρά ο τίτλος, περιγράφονται όλα εκείνα τα στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη όπως ο ίδιος τα κατέγραψε με την πένα του αλλά και το μικρόφωνο της τηλεόρασης.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο εκδότης και διευθυντής της Realnews Νίκος Χατζηνικολάου ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι Σταμάτης Μαλέλης, Παύλος Τσίμας, Μαρία Χούκλη και ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Τι είπαν οι παρευρισκόμενοι για το βιβλίο;

Ο Σταμάτης Μαλέλης, μίλησε περισσότερο για τον άνθρωπο και δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο παρά για το βιβλίο. Θυμίζοντας αρχικά την πρώτη τους γνωριμία το 1982 σε ρεπορτάζ, είπε πως ο Πάνος Σόμπολος ήταν πάντα εκεί για να βοηθάει όλους τους συναδέλφους του, ακόμα και τους πιο νέους και τον ευχαρίστησε για όλη τη βοήθεια που του προσέφερε στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του.

Ο Παύλος Τσίμας, χαρακτηρίζοντας τον συγγραφέα ως «πρύτανη του αστυνομικού ρεπορτάζ» είπε πως «έλιωσε παπούτσια στο δρόμο και στο ρεπορτάζ» ενώ αναφερόμενος στο βιβλίο είπε πως “σου ξυπνάει μια ολόκληρη εποχή. Κάθε σελίδα σου θυμίζει και κάτι. Είναι μια ιστορία του εγκλήματος στην Ελλάδα αλλά και ένα εγχειρίδιο για τις σχολές δημοσιογραφίας».

Η Μαρία Χούκλη είπε πως «το βιβλίο δεν είναι αστυνομική λογοτεχνία αλλά διαβάζεται ως έτσι. Είναι ένα βιβλίο βγαλμένο από το πλούσιο δημοσιογραφικό αρχείο του Πάνου Σόμπολου. Ένα βιβλίο που αναδίδει μυρωδιά αίματος αλλά και μυρωδιά καλής δημοσιογραφίας και νομίζω ότι η τελευταία υπερισχύει».

Ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης μίλησε για τις κατηγορίες των εγκλημάτων που περιέχονται στο βιβλίο, τα ίδια τα εγκλήματα και τους πρωταγωνιστές τους ενώ για τον Πάνο Σόμπολο είπε πως «κατά βάθος είναι ένας «ζωγράφος» καταραμένων ανθρώπων. Κάτι σαν ντετέκτιβ, ένας αρχαιολόγος που σκάβει για να βρει την αλήθεια. Ζωγράφισε την εποχή του σκιαγραφώντας τους χαρακτήρες οι οποίοι «συνυπογράφουν» το βιβλίο».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, είπε για το βιβλίο πως «είναι συναρπαστικά γραμμένο και από τη στιγμή που θα το ξεκινήσεις δεν το σταματάς με τίποτα. Εάν ήμασταν στο Χόλιγουντ θα είχε γίνει ανάρπαστο» .

Τέλος, ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, είπε πως «έζησα λεπτό προς λεπτό όλες αυτές τις υποθέσεις που περιγράφονται στο βιβλίο. Δεν μου τις είπε κάποιος ούτε τις διάβασα. Είναι 100% αυθεντικές, χωρίς ίχνος υπερβολής ή διαστρέβλωσης με σεβασμό και στον δράστη και στο θύμα. Είναι η παρακαταθήκη μου που είχα χρέος να παραδώσω». Τέλος, προανήγγειλε και το επόμενο του βιβλίο που βρίσκεται στα σκαριά και θα αφορά, όπως είπε, τα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

VIVLIO-SOMPOLOS

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ