Εφημερίδα Κοινωνική

Ομιλία Σπύρου Δανέλλη σε φοιτητές στον Πειραιά

 Breaking News

Ομιλία Σπύρου Δανέλλη σε φοιτητές στον Πειραιά
30 Μαΐου 2014

Σε φοιτητές του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς μίλησε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Γραφείο Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, Γαλάζια Ανάπτυξη και Ενιαία Θαλάσσια Πολιτική της Ε.Ε.».

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ενημέρωσε τους φοιτητές για τις προοπτικές της γαλάζιας οικονομίας καθώς και για τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πολιτική της γαλάζιας ανάπτυξης, εστιάζοντας στις βασικές προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κράτη μέλη, οι περιφέρειες και οι φορείς των κλάδων της γαλάζιας οικονομίας της ΕΕ, προκειμένου να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που παρέχονται ιδιαίτερα για τις χώρες του Νότου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα επένδυσης στην έρευνα και την καινοτομία καθώς και στην κατάρτιση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού για την ομαλή ενσωμάτωσή του σε νέους ή αναπτυσσόμενους κλάδους όπως είναι η ανανεώσιμη ενέργεια, η κρουαζιέρα και η γαλάζια βιοτεχνολογία.

Σε ότι αφορά τον τομέα της ναυτιλίας, τόνισε ότι μία πραγματική «αγκίστρωση» της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην ευρύτερη ελληνική οικονομία θα είχε πολλαπλασιαστικά οφέλη. Αντί να καλλιεργούμε την αυταπάτη ότι το κράτος μπορεί να αυξήσει τα φοροεισπρακτικά οφέλη που έχει από τη ναυτιλία, θα έπρεπε να εργαστούμε ώστε η υπόλοιπη ελληνική οικονομία να μπορέσει να παράξει υπεραξία μέσω αγαθών και υπηρεσιών που προμηθεύεται η ναυτιλία, είτε αυτό λέγεται οικονομικές και νομικές υπηρεσίες, τεχνολογικά και άλλα συστήματα, ναυπηγική και πολλά άλλα. Εισήγηση πραγματοποίησε, επίσης, ο Δ/ντής Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΥΝΑ Πλοίαρχος του Λ.Σ. κ. Αγησίλαος Αναστασάκος, ενώ ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τους καθηγητές και τους φοιτητές του τμήματος. Πηγή: www.neakriti.gr

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ