Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλοι μαζί μπορούμε!

 Breaking News

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλοι μαζί μπορούμε!
07 Μαΐου 2014

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΜΑ και όχι μόνο…
Σύμπραξη πέντε φορέων για την επίτευξη στόχων υγείας

14200 περίπου χαμόγελα αντίκρισαν οι εθελοντές οδοντίατροι των Οδοντιατρικών Συλλόγων Πειραιά και Μαγνησίας το Σάββατο 3 Μαίου στο 10ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας στο Βόλο. Χαμόγελα φωτεινά, γεμάτα ελπίδα για ένα δημιουργικό αύριο. Χαμόγελα παιδιών και γονέων Ρομά, αλλά και χαμόγελα των υπολοίπων μαθητών και γονέων αυτού του διαφορετικού σχολείου εκπαίδευσης μαθητών με ρόμικη και μη προέλευση.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, μετά από πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ και την στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποίησε πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας σε παιδιά και ενήλικες στο 10 ΔΣ Ν. Ιωνίας στο Βόλο.

Με τη σύμπραξη των προαναφερομένων πέντε φορέων, που έχουν κοινό στόχο την επίτευξη υψηλού επίπεδου υγείας, κυρίως των παιδιών, πραγματοποιήθηκε προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά των Ρομά, στους γονείς τους, καθώς και στους υπόλοιπους μαθητές και γονείς του σχολείου. Η κινητή οδοντιατρική μονάδα «Ιπποκράτης» του μη κυβερνητικού Οργανισμού ‘Χαμόγελο του Παιδιού΄ βρισκόταν εκεί για να παρέχει την υποδομή για την οδοντιατρική εξέταση.,

15Την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε αγωγή στοματικής υγείας με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης, σε όλες τις τάξεις του σχολείου, από εθελοντές οδοντιάτρους και των δύο Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Η οδοντιατρική προληπτική δράση έγινε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, αλλά και προβληματισμού για τη συνέχισή της. Συζητήθηκαν μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων προτάσεις για τη συνέχιση της δράσης, αλλά και την πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των παιδιών του σχολείου και έγινε ένας αρχικός σχεδιασμός για το επόμενο σχολικό έτος.

Φορείς, είναι στην ουσία οι άνθρωποι που τους απαρτίζουν και κάθε σύμπραξη ενέχει συμβολισμούς όπως αλληλεγγύη, στήριξη και κυρίως αρμονική συνύπαρξη. Συμβολισμούς, που έχει ανάγκη μία πολυπολιτισμική κοινωνία, για να αναπτυχθεί μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, πέρα από την συνδικαλιστική, επιστημονική και επαγγελματική στήριξη που παρέχει στα μέλη του, αναπτύσσει και έντονη κοινωνική δράση, συμπλέοντας με φορείς, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, με τη βοήθεια του μεγάλου δικτύου εθελοντών του, έχει κάνει πράξη τη φράση: «Θα είμαστε εκεί, όπου και όποτε μας ζητηθεί!».
Η πρόεδρος του ΟΣΠ                                                                                       Ο Γενικός Γραμ/τέας
Μαρία Μενενάκου                                                                                           Μιχάλης Αγρανιώτης

11

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ