Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πέτρος Κόκκαλης στην εκδήλωση με τους κατόχους διαρκείας του Ολυμπιακού.

 Breaking News

Ο Πέτρος Κόκκαλης στην εκδήλωση με τους κατόχους διαρκείας του Ολυμπιακού.
13 Μαΐου 2014

proedrosΣτους κατόχους διαρκείας μίλησε και ο Πέτρος Κόκκαλης με τις αναφορές του στα περασμένα χρόνια να δημιουργούν συγκινήσεις. Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη και επί σειρά ετών ενεργό μέλος της διοίκησης του πειραϊκού συλλόγου γύρισε πίσω τον χρόνο στα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε η ομάδα και την ανάγκασαν να φύγει από την πόλη βρίσκοντας καταφύγιο σε ΟΑΚΑ και Ριζούπολη.

Ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε πως ο Πειραιάς βρίσκεται εδώ και χρόνια σε παρακμή, επιμένοντας στην ανάγκη που υπάρχει προκειμένου ο Δήμος να περάσει σε ανθρώπους που την πονάνε και έχουν την δυνατότητα να την… ξεκουνήσουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μπορώ να απευθυνθώ σε εσάς σήμερα. Όχι μόνο ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όπως το έχουμε κάνει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά και ως δημότες του Πειραιά. Τις τελευταίες εβδομάδες γυρνάμε διαρκώς στον Πειραιά.

Ο Πρόεδρος, ο κ. Μώραλης, εγώ, όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, συνομιλούμε διαρκώς με πολλά ακροατήρια, όμως κανένα από αυτά δεν είναι σαν το αποψινό. Τόσο οικείο και τόσο φιλικό. Και είστε εδώ και στηρίζετε τον Ολυμπιακό με όλη σας τη δύναμη. Και για αυτό έχει μεγαλουργήσει ο Ολυμπιακός.

Αναρωτιούνται πολλοί τι δουλειά έχει ο Ολυμπιακός με τον Δήμο Πειραιά. Αυτή η αίθουσα ονομάζεται αίθουσα Αχιλλέας Γραμματικόπουλος. Τον χάσαμε πρόσφατα. Όταν όμως ήταν ακόμη πιτσιρίκι, ήταν ο Ολυμπιακός που τον μάζεψε και τον έμαθε να είναι κύριος, αθλητής, να προσέχει τον εαυτό του και να προσφέρει στον συνάνθρωπο.

Αυτό κάνει ο Ολυμπιακός στην πόλη του Πειραιά, για 80 χρόνια και βάλε. Και θα συνεχίσει να το κάνει, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να. ξεκουνήσει την πόλη.

Δεν είναι δυνατόν να έχει η πόλη τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό αυτής της χώρας στα σπλάχνα της, τη μεγαλύτερη επιχείρηση στον Πειραιά και να ψάχνεις, για κομματικούς λόγους, πως θα μοιράσεις τη μία λουρίδα ή τις δύο και πως θα αφήνεις τα κουφάρια να παραμένουν κουφάρια.

Θυμάμαι ακόμη, πριν από χρόνια, ότι ήμουν εγώ με τον κ. Βεντίκο και προσπαθούσαμε να κάνουμε το Θεμιστόκλειο έναν σοβαρό χώρο για στίβο. Θυμάμαι που αυτό το μέρος ήταν γεμάτο τσιμέντο και αναγκάστηκε ο Ολυμπιακός να φύγει από τον Πειραιά, όπως έφυγαν οι κάτοικοί του, οι πολίτες, οι εφοπλιστές, τα Ποσειδώνια. Όλα!

Τρέχαμε στο ΟΑΚΑ, στη Ριζούπολη, μέχρι που καταφέραμε με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας βοήθεια, να σώσουμε ένα κουφάρι του Πειραιά και να το μετατρέψουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο. Το ίδιο και στην Πλατεία Αλεξάνδρας, που ήταν παρατημένη, το ίδιο και στο Ρέντη.

Έχουμε πλέον τη χαρά να έχουμε στο τιμόνι τον Πρόεδρο κ. Μαρινάκη και να προχωράμε μπροστά. Είστε εδώ γιατί είστε τα κύτταρα του πιο ζωντανού οργανισμού στον Πειραιά. Του Ολυμπιακού. Αυτό τον τεράστιο ρόλο θέλουμε να τον παίξουμε και στον Δήμο του Πειραιά, να βοηθήσουμε αυτή την πόλη να ξεκολλήσει και να πάψει να είναι πνιγμένη στα κουφάρια, στον παλαιοκομματισμό και στην αχρηστία.

Είναι κρίμα από το 1994 που ζω τον Πειραιά, να βλέπω την πόλη να παρακμάζει. Δεν βρίσκει έναν ηγέτη, μια ομάδα ανθρώπων, να την πάει μπροστά, όπως έχει συμβεί εδώ στον Ολυμπιακό.

Γι” αυτό είμαστε εδώ, για να προχωρήσουμε. Δεν γίνεται να έχεις τον Ολυμπιακό στην πόλη σου και να προσλαμβάνεις κόσμο να μάθει μπάλα στα παιδιά και να μη δίνεις εγκαταστάσεις στον Ολυμπιακό για να αθληθούν τα παιδιά.

Προσπαθούμε να διδάξουμε τα παιδιά αθλητισμό. Πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός ένα μεγάλο παράδειγμα. Να είστε έτοιμοι να δώσουμε τον αγώνα μας και να βοηθήσουμε την πόλη να πάει μπροστά. Πρέπει να δώσουμε τον Πειραιά σε ανθρώπους που αξίζουν και τον πονάνε!»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ