Εφημερίδα Κοινωνική

Μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία και υποδομές του στρατού

 Breaking News

Μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία και υποδομές του στρατού
26 Μαΐου 2014

Μονάδες του ΟΚΑΝΑ που θα χορηγούν υποκατάστατα ναρκωτικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με την ΚΥΑ καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγκατάστασης θεραπευτικών μονάδων υποκατάστασης σε στρατιωτικά νοσοκομεία και άλλες υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο τρόπος παροχής υπηρεσιών, καθώς και ο ορισμός της διαδικασίας υποβολής αιτημάτων από τον ΟΚΑΝΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για δημιουργία θεραπευτικών μονάδων.

Ορίζεται επίσης ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και την ευθύνη της εγκατάστασης, διοικητικής οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας και στελέχωσης με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, θεραπευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, τη χάραξη και το σχεδιασμό της πολιτικής, τον προγραμματισμό των δράσεων και την εποπτεία του επιτελούμενου έργου των μονάδων.

Η δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ. Το υπουργεί Υγείας θα καλύπτει τις ανάγκες αναγκών νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης των ουσιοεξαρτημένων ασθενών.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ