Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ : Υποψήφια Διαμερισματική Σύμβουλος Α’ Διαμέρισμα Πειραιά Με τον συνδυασμό ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ του Βασίλη Μιχαλολιάκου

 Breaking News

ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ : Υποψήφια Διαμερισματική Σύμβουλος Α’ Διαμέρισμα Πειραιά Με τον συνδυασμό ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ του Βασίλη Μιχαλολιάκου
12 Μαΐου 2014

*συνέντευξη στον Κώστα Παναγιωτάκη

Εμείς ξέρουμε να δουλεύουμε στις γειτονιές… Επικοινωνία με τους πολίτες και λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας

-Οι Πειραιώτες σας γνωρίζουν από προηγούμενη ενασχόλησή σας με τα κοινά…

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά. Αγαπώ τον Πειραιά και για εμένα δεν υπάρχουν χρώματα και κόμματα. Μόνο διάθεση προσφοράς στον τόπο μου. Πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τα κοινά ήταν επί Αγραπίδη. Με ζήτησε γιατί κατάλαβε τότε την άμεση και καθημερινή επαφή που είχα με τον κόσμο και τις οικογένειες. Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, μεγάλωσα και κατοικώ στον Πειραιά. Είμαι σύζυγος Πλοιάρχου του Ε.Ν. και μητέρα τριών παιδιών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Υπήρξα πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επί μια δεκαετία και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Διαμερίσματος Πειραιά. Εκλέχθηκα για πρώτη φορά διαμερισματική σύμβουλος του Α΄ Διαμερίσματος το 2006.

-Μου είπατε ότι δεν σας «επηρεάζουν» οι κομματικές γραμμές

Εγώ έχω μάθει να προσφέρω. Να δουλεύω. Δεν με νοιάζουν οι κομματικές «γραμμές». Μετά τον Χρήστο Αγραπίδη, επί Φασούλα, έκανα επίσης σημαντικό έργο. Την επόμενη φορά μπήκα στον συνδυασμό του Γιάννη Μίχα. Με είχε ζητήσει και ο κ. Μιχαλολιάκος. Εξυπακούεται ότι στηρίζω τους ανθρώπους εκείνους που με εμπιστεύονται αλλά η διάθεση συμμετοχής στα κοινά και η αγάπη για την Πειραιά, για μένα, δεν έχει χρώματα.

-Σε ποιους τομείς λοιπόν, εστιάζετε το ενδιαφέρον σας;

Η υποψηφιότητα μου ως κοινοτική σύμβουλος από μόνη της, λέει πολλά. Ποτέ δεν «ζήλεψα» το ρόλο του δημοτικού συμβούλου ή του αντιδημάρχου. Μ’ αρέσει να δίνω λύσεις σε θέματα «της γειτονιάς». Η καθαριότητα, το πράσινο, τα αδέσποτα… Ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας. Δεν θα επιθυμούσα να κάθομαι σε ένα γραφείο και να ασχολούμαι με οικονομικά, υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί και αξιόλογοι για αυτές τις θέσεις.

-Δεν θέλετε δηλαδή να γίνετε «επαγγελματίας» της πολιτικής…

Όχι βέβαια. Το επάγγελμά μου είναι τα οικιακά και νομίζω πως είναι το «ιδανικό» για την περίπτωση. Ο ελεύθερος χρόνος είναι αυτός που σου δίνει τη διάθεση δημιουργίας και προσφοράς. Όταν κάποιος έχει πολλά στο κεφάλι του και ένα σωρό δραστηριότητες να «τρέχουν» δίπλα του, δεν θα μπορέσει να προσφέρει το 100% σε μια πόλη που πραγματικά έχει πολλές ανάγκες. Αυτή είναι η άποψή μου.

-Πως βλέπετε λοιπόν το ρόλο του «διαμερισματικού»; Πολλοί λένε ότι είναι ένας δύσκολος και «άχαρος» ρόλος…

Δεν είναι έτσι. Όλα ξέρετε ξεκινούν από το διαμέρισμα. Εκεί πρέπει να απευθύνονται πρώτα οι πολίτες και όχι στον κεντρικό δήμο. Τα διαμερίσματα πρέπει να είναι ανοιχτά προς τους πολίτες. Να δέχονται και να καταγράφουν τα παράπονά τους. Από ‘κει και πέρα όλα αυτά που λέτε περί «άχαρου ρόλου» έχουν να κάνουν με την ποιότητα δουλειάς των ανθρώπων. Το πώς δηλαδή ένας διαμερισματικός σύμβουλος ή ο πρόεδρος του διαμερίσματος , θα μεταφέρουν τα αιτήματα των πολιτών και θα δώσουν λύση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος των διαμερισμάτων. Πιο σημαντικός απ’ όσο νομίζουν κάποιοι. Ξέρετε όμως, δεν μπορούμε να έχουμε μάτια παντού. Πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να συνεργάζονται, να εντοπίζουν τα προβλήματα και να μας τα μεταφέρουν.

-Βλέπουμε όμως προέδρους διαμερισμάτων, να μην πατάνε καν στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Αυτό είναι καθαρά, όπως σας είπα θέμα ανθρώπων και επιλογών. Το θέμα είναι να μπορέσεις να ανταποκριθείς στον Πειραιώτη, να μην του γυρίσεις την πλάτη!

-Τι προβλήματα έχετε εντοπίσει στο Α’ διαμέρισμα;

Το πρώτο και μεγάλο μας πρόβλημα ήταν τα σκουπίδια και τα ποντίκια στους δρόμους, φαινόμενο το οποίο πλέον, με τον Μιχαλολιάκο δεν υπάρχει, ευτυχώς. Επιπλέον, οι ελεύθεροι χώροι και οι παιδικές χαρές. Και εκεί έγινε δουλειά. Σας θυμίζω την πρώην χαβούζα στην οδό Χατζηκυριακού που μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή παιδική χαρά. Αλλά και την πλατεία Πηγάδας που γίνεται υπέροχη. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να φτιαχτούν οι λακκούβες στους δρόμους, διότι έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα. Κάποια πεζοδρόμια επίσης, πρέπει να φτιαχτούν. Για τα αδέσποτα, αλλά και για άλλα ζητήματα που τα λέω εγώ «ζητήματα γειτονιάς» πρέπει να δράσουμε σε ομάδες, με κατανομή ρόλων για αιρετούς αλλά και για πολίτες. Έτσι θα δοθούν λύσεις εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Επίσης, εγώ πάντα στη ζωή μου έδινα μεγάλη σημασία στις δράσεις πολιτισμού. Έχω κάνει στο παρελθόν αξιόλογα πράγματα σε συνεργασία με τους συμπολίτες μου και με τα σχολεία της περιοχής. Θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα…

 


Σχετικά άρθρα