Εφημερίδα Κοινωνική

Κυριάκος Π. Καλογεράκος : MD, PhD Ιατρός – Χειρουργός , Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς

 Breaking News

Κυριάκος Π. Καλογεράκος : MD, PhD Ιατρός – Χειρουργός , Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς
15 Μαΐου 2014

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά το 1962. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιώς και το 1986 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προτύτερα το 1983 ήταν στην ηγετική ομάδα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Ιατρική που πανηγύρισαν, υπό την ηγεσία του Β. Μιχαλολιάκου στην ΟΝΝΕΔ, για πρώτη φορά τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

Υπηρέτησε την 24μηνη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία και απελύθη με το βαθμό του Εφ. Ανθυποσμηναγού – Ιατρού το 1988. Ειδικεύθηκε στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά και το 1992 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική. Εκεί παρέμεινε έως το 1997 ως ειδικευμένος πια χειρουργός, αφού ολοκλήρωσε και την εξειδίκευσή του στο Houston – Texas των ΗΠΑ. Το 1999 αναγορεύεται Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στη Χειρουργική Κλινική Μαστού του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ «Γ. Γεννηματάς».

Παράλληλα, εκλέγεται με τη ΔΗΚΙΠ στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά από το 1993 έως το 2011 συνεχόμενα, χρηματίζοντας Γενικός Γραμματέας από το 2005. Το 2010 εκλέγεται με ρεκόρ ψήφων Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Α΄ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ όπου και υπηρέτησε έως το Δεκέμβριο του 2013.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., όπως επίσης και μέλος του ΔΣ του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Θηλέων Πειραιώς. Μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας Πειραιά (ΚΟΔΕΚΟΜΕΠ) από το 2004 έως το 2011 και του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά από το 2011 έως και σήμερα,

Είναι Διευθυντής της Μονάδας Μαστού του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ».

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Αγγελική Μπακιρλή και πατέρας δύο τέκνων.

 


 



Σχετικά άρθρα