Εφημερίδα Κοινωνική

Κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι για το ιστορικό σχολείο της Βασίλισσας

 Breaking News

Κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι για το ιστορικό σχολείο της Βασίλισσας
29 Μαΐου 2014

Τις κινητοποιήσεις κατά των συγχωνεύσεων κορυφώνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 5ου και 22ου δημοτικών σχολείων. Μετά από Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 27 Μαΐου 2014 στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου αποφασίστηκαν μετά από ψηφοφορία των παρευρισκομένων κινητοποιήσεις και πορείες διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια, προς συμπαράσταση στο 9ο και 19ο Δημοτικά σχολεία που είναι υπό συγχώνευση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Οι κινητοποιήσεις αυτές συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη με διαμαρτυρία των γονέων έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου καθώς και ευρύτερη ενημέρωση αλλά και κατοίκων της περιοχής, σχετικά με την συγχώνευση των σχολείων.

Παράλληλα, την Παρασκευή 30 Μαΐου, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό εις ένδειξη διαμαρτυρίας, από τις 8 το πρωί. Γονείς και μαθητές θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου, ενώ οι σύλλογοι ζητούν να μην λείπει κανείς ώστε να είναι πιο ηχηρό το μήνυμα κατά του κλείσιμο του σχολείου. Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί και το απόγευμα, στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, την Π. Τσαλδάρη.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 3 Ιουνίου, όταν στις 13.30 το μεσημέρι, όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του ευρύτερου Πειραιά θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κοραή. « Είναι υποχρέωση όλων μας να ακολουθήσουμε τον ενιαίο συλλογικό αγώνα γονέων και μαθητών», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων αυτών.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ