Εφημερίδα Κοινωνική

Καίτη Κυλάκου : Μήνυμα Ανατροπής στα εγκαίνια του προεκλογικού της κέντρου

 Breaking News

Καίτη Κυλάκου : Μήνυμα Ανατροπής στα εγκαίνια του προεκλογικού της κέντρου
03 Μαΐου 2014

«Οι Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 διεξάγονται σε μια από τις πιο κρίσιμες και ιστορικές στιγμές για την πόλη μας. Μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισες βιώνουν με το πιο σκληρό τρόπο την ανεργία, την διάλυση των κοινωνικών δομών, την κατάρρευση του εμπορικού κόσμου της πόλης, ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση, ζουν με το φόβο να χάσουν τα σπίτια τους.»

Κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία της η υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού Καίτη Κυλάκου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του προεκλογικού της κέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης στηρίχθηκε στην δριμεία κριτική στην υφιστάμενη δημοτική αρχή αλλά και γενικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση που απουσιάζει από το πλευρό του πολίτη.

Παράλληλα, παρουσίασε αποσπασματικά τους αγώνες της δημοτικής κίνησης «Πάμε Αλλιώς» την περίοδο του Μνημονίου που έφερε δραματικές αλλαγές στα δεδομένα του Δήμου. «Στα τέσσερα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, όταν κάποιοι έμεναν στα γραφεία τους, εμείς δίναμε τον αγώνα στις πλατείες, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις του λαού. Από το βήμα αυτό καταγγέλλουμε τη διασπορά ψευδών γεγονότων και συκοφαντιών απ΄ αυτούς που φοβούνται τον καταποντισμό τους γιατί επέλεξαν την μοναχική πορεία, αντί της ενότητας της Αριστεράς.

Οι εργαζόμενοι, η πόλη και η κοινωνία γνωρίζουν ότι σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού και στηρίξαμε όλες τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρηθήκαμε για τους απλήρωτους εργαζομένους και με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις και δράσεις.»

Επιπλέον, η κα Κυλάκου δεσμεύθηκε ότι αν αναλάβει το τιμόνι του Δήμου, αυτό που θα χαρακτηρίζει τον τρόπο διοίκησης της θα είναι η διαφάνεια : «Εμείς μπορούμε και θέλουμε να «Πάμε Αλλιώς» Δεν χρωστάμε σε κανένα και σήμερα είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί όχι μόνο να ανανεώσει τυπικά το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να φέρει ξανά στο προσκήνιο την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.

Μαζί με αυτήν, θα επαναφέρουμε τη διαφάνεια, τον κοινωνικό έλεγχο της εξουσίας, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα. Με γνώση και εμπειρία μπορούμε μαζί με τους πολίτες να σταματήσουμε τον αργό θάνατο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που την καταδικάζουν οι μνημονιακές πολιτικές και να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα και παράνομα παρακρατηθέντα από την κεντρική εξουσία, με στόχο τη διεύρυνση των πόρων . Έχουμε σύνθημα «Αλλαγή στο Δήμο, Ανατροπή παντού». Είμαστε εκείνοι που μπορούν μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία να παλέψουμε γι΄ αυτούς τους στόχους. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων από τις περικοπές και τις απολύσεις εργαζομένων του Δήμου. Δεν θα αφήσουμε καμία κοινωνική δομή του Δήμου(Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΕΔΑΠΕ ) να διαλυθεί. Σε όσους θα ρωτήσουν πως και με τι πόρους, αφού υπάρχει κρίση, χρεωκοπία…Τους απαντάμε ότι όλα ανατρέπονται και εμείς πιστεύουμε στην ανατροπή! Θα διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Χρειάζεται ένας συνολικός επαναπροσανατολισμός της δημοτικής πολιτικής από την πολιτική της «βιτρίνας» στην πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες.»

Η δημοτική παράταξη Πάμε Αλλιώς και η Υποψήφια Δήμαρχος Καίτη Κυλάκου φαίνεται να έχουν ανταπόκριση στους πολίτες του Κορυδαλλού. Απόδειξη αυτού, ο κόσμος που αγκάλιασε τα εγκαίνια του προεκλογικού τους κέντρου.

 


Σχετικά άρθρα