Εφημερίδα Κοινωνική

Κατηχητικά Σχολεία Γ.Ο.Χ. και η προσφορά αγάπης του Γερόντιου

 Breaking News

Κατηχητικά Σχολεία Γ.Ο.Χ. και η προσφορά αγάπης του Γερόντιου
28 Μαΐου 2014

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς & Σαλαμίνος κ.κ. Γερόντιου του Β΄ πάνω από 100 παιδιά όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου όπου παρουσίασαν το αποτέλεσμα των κόπων και των προσπαθειών τους.

Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά σκέτς, έψαλλαν, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Απευθυνόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, εκτός των άλλων είπε: «Παιδιά μου είσθε ότι πιο πολύτιμο έχουμε στην ζωή μας. Είσθε η ελπίδα μας, οι συνεχιστές της ορθοδόξου πίστεως μας. Σας παρακαλούμε και σας προτρέπουμε. Τρέξτε κοντά στην Εκκλησία μας. Μείνετε στον ιερό και ασφαλή χώρο της. Αγαπήστε το Κατηχητικό Σχολείο που λειτουργεί για χάρη σας και κάθε άλλη λειτουργική εκδήλωση που πραγματοποιείται για τον πνευματικό εφοδιασμό σας. Δείξτε ενδιαφέρον, για να μάθετε την ζωή των μεγαλυτέρων ηρώων της ιστορίας που είναι αναμφισβήτητα οι Άγιοί μας. Τότε μόνο θα είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία σας, για την ευτυχία σας και την καταξίωσή σας».

Μια ξεχωριστή στιγμή: Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε στην αίθουσα την πρόεδρο του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην οποία επέδωσε τιμητική πλακέτα ως αναγνώριση του πλούσιου και ιδιαίτερα σημαντικού έργου το οποίο επιτελεί. Ταυτόχρονα έγινε η ενημέρωση για την κατάθεση σημαντικής οικονομικής δωρεάς (ύψους 2.000 ευρώ) από την τοπική Εκκλησία προς τον ως άνω σύλλογο με σκοπό την ενίσχυση του επιτελούμενου έργου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί ιερείς των Γ.Ο.Χ. καθώς και γονείς των παιδιών.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ