Εφημερίδα Κοινωνική

ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗΣ: ΟΧΙ στους πολιτικούς «νεκροθάφτες» του Πειραιά!

 Breaking News

ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗΣ: ΟΧΙ στους πολιτικούς «νεκροθάφτες» του Πειραιά!
17 Μαΐου 2014

Ο νεότερος υποψήφιος Δήμαρχος της Ελλάδας είναι Πειραιώτης. Ο Ιωσήφ Βουράκης στα 31 του χρόνια διεκδικεί την Δημαρχία της πόλης του ενώ ήδη είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στον Πειραιά! Έχοντας καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και άφθαρτα πρόσωπα, αποφάσισε να τα βάλει με τα «θηρία» και τους πολιτικούς «δεινόσαυρους» για μια Νέα Αρχή, όπως άλλωστε έχει ονομάσει και τον συνδυασμό του.Ο Ιωσήφ Βουράκης είναι ένας Πειραιώτης που αγαπάει την πόλη του και δεν θέλει να την χρησιμοποιήσει ως σκαλοπάτι για ανώτερα κλιμάκια, απλά θέλει να δουλέψει για αυτή. Τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Το να θέλει κάποιος να εκλεγεί Δήμαρχος πιστεύω δεν προκύπτει αλλά πρέπει να το έχεις μέσα σου και κάποια στιγμή που θα ωριμάσουν οι συνθήκες αποφασίζεις να πάρεις το ρίσκο και να βγεις μπροστά, με ότι κι αν σημαίνει αυτό… Όλες οι στιγμές της ζωής μου από παιδί είναι «υπογεγραμμένες» από τον Πειραιά με ανεξίτηλη μελάνη. Εγώ δεν είμαι πολιτικός αλλά πολίτης! Και αυτό έχει μεγάλη διαφορά! Είμαι επιχειρηματίας και ζω από αυτό και δεν περιμένω να γίνω επαγγελματίας πολιτικός για να ζήσω! Η εγγύηση που μπορώ να δώσω αποτυπώνεται σε 4 λέξεις… Δουλειά και όχι υποσχέσεις…

Επί 31 συναπτά έτη ζω και δραστηριοποιούμαι στον Πειραιά. Στον Πειραιά γεννήθηκα, εργάζομαι και έκανα οικογένεια. Ο μόνος «βέρος» Πειραιώτης από τους υποψηφίους Δημάρχους είμαι εγώ. Αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί πολύ απλά είναι εντελώς διαφορετικό να περνάς από τον Πειραιά και αλλιώς να τον περπατάς κάθε ημέρα της ζωής σου όπως κάνω εγώ. Πιστεύω, ότι μπορώ να τον ξέρω καλύτερα… Όταν θες να διεκδικήσεις το αξίωμα του Δημάρχου της πόλης πρέπει να ξέρεις που βρίσκεται μέχρι και η τελευταία λακκούβα της κάθε γειτονιάς του Πειραιά.

Ο Πειραιάς είναι η μεγάλη μου «οικογένεια»! Ο Πειραιάς δεν είναι απλά μια πόλη, είναι ιδέα! Το να είσαι Πειραιώτης δεν είναι σημείο αναφοράς για την καταγωγή σου, είναι τρόπος ζωής και τίτλος τιμής!

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχω αηδιάσει με πολλά…

Οι ανθυποψήφιοι μου έχουν αποφασίσει να διεξάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα, στηρίζοντας τον σε «κεράσματα», υποσχέσεις και κάθε είδους «εξαγορές» και ελεημοσύνες… Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό των «ιθαγενών» που έχω προσάψει σε όλους εμάς τους Πειραιώτες, απλά πρέπει να καταλάβουν οι ανθυποψήφιοι Δήμαρχοι ότι στον Πειραιά η τιμή του Πειραιώτη δεν αναγράφεται σε ευρώ και ότι δεν έχουμε ανάγκη από ελεημοσύνες!

Οι περισσότεροι από τους ανθυποψήφιους μου έχουν κάποιους συγκεκριμένους λόγους να θέλουν να ασχοληθούν με τον Πειραιά! Κάποιοι θέλουν κολλήσουν τα πολιτικά τους «συντάξιμα», άλλοι βλέπουν την υπόθεση του λιμανιού ως μια μεγάλη ευκαιρία λόγω συνάφειας επαγγέλματος και είναι και μερικοί που ψάχνουν το «μεροκάματο» από εξυπηρετήσεις και επιτροπές…

Πολλοί από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των υπολοίπων συνδυασμών είναι «πολιτικοί νεκροθάφτες» της πόλης μας. Αναφέρομαι σε εκείνους που έχουν το θράσος να ζητούν εκ νέου την ψήφο του Πειραιώτη ενώ τόσα χρόνια με τις υπογραφές τους έχουν βάλει ταφόπλακα σε αυτή την πόλη.

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο κόσμος είναι αρκετά επιφυλακτικός. Σίγουρα στον Πειραιά υπάρχουν δύο «καυτά» μέτωπα… Το λιμάνι και ο Ολυμπιακός. Μιλάμε ουσιαστικά για άρρηκτα δεμένες έννοιες! Κανείς δε μπορεί να σκεφτεί τη μία χωρίς την άλλη. Κανείς δε μπορεί να διαλέξει μία από τις δύο. Έτσι είναι το dna του Πειραιώτη! Είμαστε Πειραιώτες και Ολυμπιακοί. Είναι τίτλοι τιμής για εμάς. Έτσι γεννηθήκαμε και έτσι θα πεθάνουμε. Ο Πειραιάς είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για όλους εμάς και κανείς δε μπορεί να καταλάβει και να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό αν δεν είναι Πειραιώτης! Έχουμε γεννηθεί και έχουμε μεγαλώσει δίπλα στην θάλασσα και αυτό μας κάνει πολύ διαφορετικούς. Το να είσαι Ολυμπιακός είναι δικαίωμα και δεν είναι ούτε μονοπώλιο αλλά ούτε και προνόμιο των ολίγων. Σίγουρα θα παίξει ρόλο η ψήφος του κόσμου του Ολυμπιακού, ωστόσο, η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια έχει «αφυπνίσει» τον Έλληνα πολίτη και είναι πολύ επιφυλακτικός. Θεωρώ ότι ψάχνει πολύ , πλέον, τις επιλογές του. Θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη εκλογική μάχη δεν θα παίξει ρόλο μόνο η «ταυτότητα» φιλάθλου και δεν είναι και σωστό πιστεύω να αντιμετωπίζουμε έτσι τους Πειραιώτες.

Ένας Δήμος χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση σημαίνει παιδική χαρά και ξέφραγο αμπέλι!

Θα ήθελα να αναφερθώ, όμως, και σε κάτι εξίσου σημαντικό που δεν είναι το ποιος θα βγει Δήμαρχος αλλά η επόμενη ημέρα των εκλογών. Ένας Δήμος χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση σημαίνει παιδική χαρά και ξέφραγο αμπέλι! Ένας Δήμος χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση σημαίνει ότι περνάω ότι θέλω και διαλύω τον Δήμο! Ένας Δήμος χωρίς αντιπολίτευση είναι ο Δήμος του Πειραιά σήμερα και δείτε τα χάλια του! Εγώ την επόμενη ημέρα των εκλογών με όποιο ποσοστό κι αν με έχει τιμήσει ο πειραϊκός λαός θα είμαι στην θέση μου και θα προσπαθώ για το καλύτερο. Για τους υπόλοιπους λυπάμαι που θα το πω αλλά πιστεύω ότι όσοι δεν εκλεγούν δεν θα περάσουν να ορκιστούν καν και αυτό θα είναι καταστροφή!

Ο κόσμος έχει κουραστεί από μεγάλα λόγια

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω κάτι απλό και ξεκάθαρο… Νομίζω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από μεγάλα λόγια, υποσχέσεις για έργα υποδομής και μεγαλεπήβολα εγχειρήματα. Η δέσμευση μου είναι σε περίπτωση που εκλεγούμε είναι ότι θα φροντίσω να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες όπως τα σπασμένα πεζοδρόμια, οι διαλυμένοι δρόμοι, οι επιλεκτικά καθαρές περιοχές, η προσβασιμότητα της πόλης από άτομα με κινητικά προβλήματα και πολλά ακόμα που μοιάζουν μικρά αλλά είναι μεγάλα. Παράλληλα, βέβαια, θα μπουν σε τροχιά και μεγάλα έργα για τον Πειραιά που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στην πόλη και δεν θα είναι μόνο για να κάνουν εντύπωση. Θα μπουν όμως σε σωστή τροχιά και θα εκμεταλλευτούμε κάθε πιθανό πόρο από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα της πράσινης ανάπτυξης διεκδικώντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας αναλογεί… Ξέρετε, ακούω από πολλούς ανθυποψήφιους για την θάλασσα και την ανάπτυξη… Καλή είναι η θάλασσα αλλά όσο κι αν την κοιτάς δεν σου φέρνει χρήματα ούτε δημιουργεί ανάπτυξη…»

 


 Σχετικά άρθρα