Εφημερίδα Κοινωνική

Ιωσήφ Βουράκης: Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από έργα. Όχι από δωρεές. Δε θέλει την ελεημοσύνη ή τη μεγαλοψυχία κανενός!

 Breaking News

Ιωσήφ Βουράκης: Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από έργα. Όχι από δωρεές. Δε θέλει την ελεημοσύνη ή τη μεγαλοψυχία κανενός!
06 Μαΐου 2014

Ιωσήφ Βουράκης: «Ήρθαμε να κερδίσουμε με ειλικρίνεια, εντιμότητα, σκληρή δουλειά.
Όχι με εκβιασμούς, όχι με χτυπήματα κάτω από τη μέση, όχι εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση των ανθρώπων, στην οποία τους έχει οδηγήσει η κρίση,
ποδοπατώντας την αξιοπρέπεια τους, τάζοντας τους χάντρες για ιθαγενείς…»

DSC03324Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, παρουσίασε το Σάββατο το απόγευμα στον ανοιχτό χώρο του νεοκλασικού της Κανθάρου,  το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ με πλήθος κόσμου να τον χειροκροτεί για την απλότητα και την ευθύτητα του! Η πρόσκαιρη βροχή δεν εμπόδισε πολλούς συμπολίτες μας να βρεθούν κοντά στον υποψήφιο δήμαρχο που έδωσε σύνθημα νίκης και αγώνα μέχρι τέλους γυρνώντας την πλάτη σε «παραπολιτικές Κασσάνδρες» και «παρασιτικά» σενάρια!

Στην εκδήλωση δεν είδαμε «ναυλωμένα» πούλμαν και ανθρώπους που δεν ξέρουν κατά που πέφτει ο Πειραιάς. Είδαμε νέους ανθρώπους, Πειραιώτες που θέλησαν να δουν το κάτι διαφορετικό. Έναν συνδυασμό με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, από όλους τους χώρους της κοινωνικής ζωής του Πειραιά. Από φοιτητές με όραμα και αθλητές με «δίψα» για αγώνα, μέχρι άνεργους και έμπειρους στα αυτοδοιηκητικά.

DSC03305Επιπλέον, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: σύσσωμο το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού στην Περιφερειακή ενότητα Πειραιά με επικεφαλής τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καστανιά, ο Νότης Ανανιάδης, πολιτευτής ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωπος της επιτροπής πόλης ΔΗΜΑΡ, ο Γιώργος Πιέρρος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Αντιπρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Γιαννούλης – Γιαννουλόπουλος, εκπρόσωπος της νυν Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας και του Δημάρχου, Κώστα Κόκκορη, Βασίλης Πανόπουλος και ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Εθνικού Πειραιώς, Πρίντεζης Αντώνης.
DSC03248Στην ομιλία του ο Ιωσήφ Βουράκης ήταν καταιγιστικός, αιχμηρός και «ευθύς»: «Χαιρετώ τους γενναίους του Πειραιά» είπε και συνέχισε κοιτώντας έναν προς ένα στα μάτια: «Χαιρετώ τα παιδιά του Πειραιά που απέδειξαν ότι έχουν ψυχή.  Που σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε κατεστημένα και πανίσχυρα συστήματα. Που δηλώνουν παρών όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Ενάντια στις τάσεις της εποχής. Υπέρ της ζωής τους και της πόλης τους. Για τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους και τους γείτονές τους. Με λογική και συναίσθημα. Γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για μένα και σας ευχαριστώ θερμά που είστε όλοι εδώ, δίπλα μου! Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν! Με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας κλείνουμε στόματα και δίνουμε ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας διαβάλουν και να μας δημιουργήσουν προβλήματα κατά την προεκλογική περίοδο. Είμαστε η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα, είμαστε οι μόνοι που θα φέρουμε την πραγματική ανανέωση στον Πειραιά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί η ανανέωση δεν είναι μία λέξη να την περιφέρουμε δεξιά και αριστερά επειδή πουλάει… Γιατί με παλιά και φθαρμένα υλικά, δε μπορεί κανείς να μας πείσει ότι θα χτίσει κάτι καινούριο…

Γι” αυτό το λόγο, κάνουμε στην πράξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ! Ειδικότερα:
- Το 61% του συνόλου του ψηφοδελτίου είναι κάτω από 35 ετών.
- Το 55% του συνόλου του ψηφοδελτίου είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
- Το 71% του συνόλου του ψηφοδελτίου είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι σε εκλογές.
- Το 40% του συνόλου του ψηφοδελτίου είναι γυναίκες.
DSC03329
Οι αρχές μας και οι αξίες μας, μας έφεραν κοντά και μας ένωσαν!  Η ανιδιοτελής αγάπη μας για τον Πειραιά και η ειλικρινής διάθεση μας για δουλειά είναι που θα μας φέρει πρώτους στη συνείδηση των πειραιωτών.  Δεν έχουμε τις πλάτες των άλλων. Έχουμε τις δικές μας. Και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μας. Και στο τέλος θα δικαιωθούμε. Θα την κερδίσουμε. Οι μόνες χαμένες μάχες είναι εκείνες που δε δόθηκαν και όλοι εμείς εδώ, μαζί, ενωμένοι, που φτάσαμε μέχρι εδώ, δίνοντας καθημερινή μάχη, στις γειτονιές μας, στη δουλειά μας, στο πανεπιστήμιό μας, έχουμε μάθει να κερδίζουμε! Να κερδίζουμε με ειλικρίνεια, εντιμότητα, σκληρή δουλειά. Όχι με εκβιασμούς, όχι με χτυπήματα κάτω από τη μέση, όχι εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση των ανθρώπων, στην οποία τους έχει οδηγήσει η κρίση, ποδοπατώντας την αξιοπρέπεια τους, τάζοντας τους χάντρες για ιθαγενείς…

photo5-750x465Ο πειραιώτης έχει κουραστεί να ακούει μεγάλα λόγια, να βλέπει μακέτες και στην πράξη η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο… να μη γίνεται ποτέ τίποτα! Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από έργο. Όχι από δωρεές. Δε θέλει την ελεημοσύνη ή τη μεγαλοψυχία κανενός. Ο Πειραιάς όμως δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει το όχημα για αλλότριες επιδιώξεις. Δε δεχόμαστε υποδείξεις από όλους εκείνους, που τόσα χρόνια με τις πράξεις τους υποβάθμισαν τον Πειραιά, τον απαξίωσαν και τον χρησιμοποίησαν για τις προσωπικές τους επιδιώξεις και μόνο! Το θράσος περισσεύει στις μέρες μας, οπότε δε μας κάνει καθόλου εντύπωση που είναι αυτοί οι ίδιοι, που σήμερα πάλι ζητούν την ψήφο μας, έτσι ώστε να αφαιμάξουν πλήρως το Δήμο μας, να εξυπηρετήσουν τους κομματάρχες τους ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετούν! Εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα!

DSC03296Αναρωτιέμαι βέβαια που θα βρίσκονται όλοι αυτοί που σήμερα ασελγούν στο πτώμα του Πειραιά μας και χωρίς αιδώ ψεύδονται ασυστόλως; Στο όνομα ποιών συμφερόντων θα μιλούν από τις 26 Μάη και μετά; Εμείς θα είμαστε εδώ αύριο γιατί ήμασταν και χθες. Όλοι μας ζούμε στον Πειραιά και θα συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτόν. Και δε θέλουμε τις ψήφους των πολιτών για να κάνουμε πολιτικές καριέρες. Δεν ήρθαμε στον Πειραιά επειδή αποτύχαμε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ζητούμε τη ψήφο του πολίτη κοιτώντας τον στα μάτια. Χωρίς να του κλείνουμε το δικό μας. Του προσφέρουμε τη δουλειά μας. Τίποτα άλλο. Δε χρησιμοποιούμε άλλα σχήματα για να φθάσουμε στις πόρτες των σπιτιών. Δεν το έχουμε ανάγκη. Πιστεύω δεν το έχουν ανάγκη ούτε όσοι το κάνουν. Απλά θεωρούν πως έτσι θα κόψουν δρόμο. Ας είναι. Ακούσαμε το νυν Δήμαρχο, να παρουσιάζει 129 έργα… Ποιο είναι έργο; τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου; το χάος που προκάλεσε στους δρόμους;

photo2-800x465Ο αποκλεισμός του λιμανιού από την πόλη; Ο αποκλεισμός της κρουαζιέρας; Τα συμφέροντα που εξυπηρετούν;; Το πάρκο Δηλαβέρη που μας έφεραν ένα χαρτί και έχουν χρεώσει το έργο 1.100.000; Το βόλεμα των ημετέρων; Αυτά είναι τα έργα που παρουσιάζει; Ποια είναι τα μεγάλα έργα, με τα οποία θα πείσει αύριο τους πειραιώτες να τον ψηφίσουν; Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε το δικό μας παράδειγμα δημοσίου ήθους και πολιτικής δράσης. Σε μια εποχή που η πολιτική δεν είναι της μόδας εμείς οι νέοι του Πειραιά λέμε όχι στην ισοπέδωση και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Δεν έχουμε άλλες δουλειές. Η δουλειά μας και η ζωής μας είναι στον Πειραιά και για αυτό είμαστε εδώ.

Όλοι μαζί θα κάνουμε τη Νέα Αρχή για την Πειραιά. Όλοι μαζί θα πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά. Όλοι μαζί θα διασφαλίσουμε τον μέλλον μας». Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, τα χειροκροτήματα του κόσμου ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Ιωσήφ Βουράκης πήρε στην αγκαλιά του την μικρή του κόρη, η οποία «δραπέτευσε» από τα χέρια της μητέρας της.

1013873_280444105457237_414  photo9-750x465

peiraiasneaarxi

 


 Σχετικά άρθρα